Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Kάθε μέρα που γίνεται μια διαδήλωση απομακρύνεται η επιστροφή στην κανονικότητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Kάθε μέρα που γίνεται μια διαδήλωση απομακρύνεται η επιστροφή στην όποια κανονικότητα, είτε αυτή αφορά άνοιγμα σχολείων, είτε οτιδήποτε άλλο – Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για άνοιγμα των σχολείων.

Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR μίλησε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων, την Γ Λυκείου, τις προαγωγικές εξετάσεις και την κατάληψη στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα είπε
Για το άνοιγμα των σχολείων

Είμαστε σε τακτική επαφή με τους επιδημιολόγους, μελετούν τα δεδομένα κάθε μέρα και παρακολουθούμε όλοι πάρα πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση από τους ειδικούς για άνοιγμα των σχολείων. Οπως επίσης στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που γίνεται μια διαδήλωση απομακρύνει την επιστροφή στην όποια κανονικότητα, είτε αυτή αφορά άνοιγμα σχολείων, είτε οτιδήποτε άλλο.

Για το αν θα ξεκινήσει το άνοιγμα των σχολείων από την Γ Λυκείου

Το έχουμε πει επανειλημμένα και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος το είπε, ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου επειδή έχουν μείνει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα σχολεία κλειστά και επειδή έχουμε τις εξετάσεις που πλησιάζουν. Προτεραιότητά μας βέβαια είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία υπό τις συνθήκες που θα  μας το υποδείξουν οι ειδικοί

Για τις προαγωγικές εξετάσεις

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την ώρα. Πέρσι οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν πολύ αργότερα. Θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια.

Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20- 30 % στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα και βεβαίως να προσαρμόζουμε όποια πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές, ήταν μία έκνομη ενέργεια.

Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια

Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο αποδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στους καθηγητές.

Δείτε επίσης

Πελώνη: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, μόνον στρατιωτική, ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα
Δημοτικά σχολεία: Ρυθμίσεις βαθμολογίας Β’ τριμήνου για το σχολικό έτος 2021-22
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Συνομιλία με μαθητές, της Ν. Κεραμέως και Ζ. Μακρή
Υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπ/κές ανάγκες: Υποβολή δικαιολογητικών για Πανελλαδικές
 Αιτήσεις απόσπασης σε σχολεία του εξωτερικού και Ευρωπαϊκά σχολεία: Από Τετάρτη 10 μέχρι Τρίτη 23.03.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση