Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-εκπρόσωπος της Ευρώπης στη Γλασκώβη στη θεματική “Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-εκπρόσωπος της Ευρώπης στη Γλασκώβη στη θεματική “Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση”, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή – COP26.

Την Ευρώπη θα εκπροσωπήσει στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος, “Μαζί για το Αύριο: Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση”, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή – COP26 στη Γλασκώβη, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ

Το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας επελέγη από την UNESCO να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο φόρουμ ως παράδειγμα καλής πρακτικής, ειδικότερα για την εισαγωγή της έννοιας της βιωσιμότητας στα σχολεία, μέσω του βραβευμένου με το Global Education Network Europe Award πρόγραμμα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», καθώς και μέσω των νέων προγραμμάτων σπουδών.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά

που συμμετέχουν Υπουργοί Παιδείας στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP), γεγονός που αναδεικνύει το διαρκώς αναβαθμιζόμενο ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας βιωσιμότητας.

Η Νίκη Κεραμέως θα συμμετάσχει σε πάνελ ομιλητών,

θα απευθύνει σύντομη ομιλία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις νέων την Παρασκευή 5/11 και ώρα Ελλάδος 6-7:30 μμ. Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο σύνδεσμο: https://unfccc-cop26.streamworld.de/program

Η Νίκη Κεραμέως θα πραγματοποιήσει επίσης

σειρά επαφών με ομολόγους της, με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας.

Αύριο θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

και  θα συναντηθεί με το Διευθυντή και Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Peter Mathieson και μέλη του προσωπικού του τμήματος Κλασικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου.

Η κ. Κεραμέως θα ξεναγηθεί στην «Edina/Athena» του Ιδρύματος Λεβέντη,

μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, από τον κ. Roderick Beaton, Καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας της έδρας «Κοραής» στο King’s College London.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί

με το διευθυντή του Κέντρου Εκπαίδευσης για τη Βιωσιμότητα κ. Peter Higgins, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για το ρόλο της εκπαίδευσης στην περιβαλλοντική προστασία.

Την Παρασκευή, η Υπουργός θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης,

το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα συνεργασίας που εγκαινίασε το ΥΠΑΙΘ μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, και θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ιδρύματος κ. Rachel Sandison, καθώς και με Καθηγητές του Πανεπιστημίου.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα συναντηθεί εν συνεχεία

με ομολόγους της, το Βρετανό κ. Nadhim Zahawi και τον Ιταλό κ. Patrizio Bianchi, Υπουργούς Παιδείας των χωρών που συνδιοργανώνουν τη Διεθνή Διάσκεψη.

Η Υπουργός θα επισκεφθεί το Σάββατο το Ελληνικό Σχολείο St. Andrew.

Δείτε επίσης

Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολείο στη Μεταμόρφωση: “Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο να είμαι κοντά σε παιδιά και εκπ/κούς”
Κεραμέως: Πάνω από 70% των σχολείων προχώρησαν στην αξιολόγηση-Δεν κλείνουν τα σχολεία
 ΠΑΣΑΔ: Προσλήψεις Δ Φάσης την επόμενη εβδομάδα
Δήλωση edupass: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις-Ποιοι-πότε και πως την υποβάλλουν
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τι απάντησε για το αν υπάρχει σκέψη να κλείσουν τα σχολεία στις “κόκκινες” περιοχές
ΦΕΚ: Κανονισμός λειτουργίας ΕΔΥ-ΣΔΕΥ: Καθήκοντα και αρμοδιότητες μελών
Ειδική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Αιτήσεις από Παρασκευή 29.10 έως και Πέμπτη 4.11.2021

Πριν φύγετε

Αναπληρώτριες-μητρότητα: Aναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών-Ερώτηση στη Βουλή
Μήνυση εκπαιδευτικού για βιασμό, κατά του Προϊσταμένου της στη Λάρισα-Ενημερώθηκε το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση