Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Ποιο το χρονοδιάγραμμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Ποιο το χρονοδιάγραμμα και οι προτεραιότητες – Τι απάντησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχετική ερώτηση.

Κεραμέως-εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 σχετικά με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιασθούν πριν από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κατά προτεραιότητα και πως προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα.

Στην ίδια εκπομπή η Υπουργός αναφέρθηκε
στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, στο άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, στο τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών και  στην ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών
Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, Παιδίατρο-Λοιμωξιολόγο, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ε.Κ.Π.Α. κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19, δήλωσε πως:

“Όσον αφορά για τους εκπαιδευτικούς, η πρώτη φροντίδα ήταν για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε δομές με παιδιά με ειδικά προβλήματα.

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πιο μπροστά από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και περίπου με παράλληλη ροή, με τις ηλικίες, με τις μικρότερες ηλικίες, όμως με υποκείμενα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αυτά είναι καλύτερα κανείς να τα δει σε σχέδιο, διότι μπορεί με αυτές τις αναφορές, τις εν σειρά, να δημιουργούνται και εσφαλμένες εντυπώσεις.

Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο της προτεραιοποίησης θα δημοσιοποιηθεί άλλωστε”.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση για σχολεία: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου λειτουργούν Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Ειδική Αγωγή
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01
Υλη Πανελλαδικών εξετάσεων 2021: Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση