Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-φασόν απαντήσεις αξιολόγησης: Δεν συνιστούν συμμετοχή-Δικαστική απόφαση και νόμος περιέχουν κυρώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-φασόν απαντήσεις αξιολόγησης: Δεν συνιστούν συμμετοχή -Η δικαστική απόφαση και ο νόμος περιέχουν κυρώσεις-Πάνω από τα μισά σχολεία εφαρμόζουν αξιολόγηση-video.

Για την απόφαση της ΔΟΕ, η οποία απέστειλε στα σχολεία ενιαία κείμενα για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, καλώντας τους συλλόγους διδασκόντων να τα υιοθετήσουν αυτούσια χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση, ερωτήθη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων από δημοσιογράφους στα Παραπολιτικά 90,1, απαντώντας ως εξής:

“Επειδή κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες κάποιες φασόν απαντήσεις θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Αυτές δεν συνιστούν συμμετοχή στην αξιολόγηση. Αξιολόγηση σημαίνει εξατομικευμένη για κάθε σχολείο.

Ο νόμος και η Υπουργική Απόφαση βάζουν συγκεκριμένους άξονες, βάζουν διαδικασίες, υπάρχει συνεδρίαση και οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του νόμου. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες και η δικαστική απόφαση περιέχει κυρώσεις, καθώς και ο νόμος.

Και θα πω το εξής, είναι προσβλητικό και για τους εκπαιδευτικούς εκτός των άλλων. Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες;

Πάνω από τα μισά σχολεία εφαρμόζουν αξιολόγηση”.

Η ΔΟΕ στο εν λόγω έγγραφο

ζητάει να κατατεθεί το ενιαίο κείμενο αποτίμησης ως απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και τα κείμενα της Ομοσπονδίας για στόχους και τίτλους σχεδίων δράσης, χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η απόφαση ελήφθη από το 11μελές Δ.Σ. της ΔΟΕ με 6 ψήφους

Υπέρ της ψήφισαν τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ (φέρεται προσκείμενη στη Ν.Δ.), τα δύο μέλη του Δικτύου (φέρεται προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ) και το ένα μέλος εκ των δύο των Παρεμβάσεων (της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς).

Κατά της πρότασης ψήφισαν τα δύο μέλη της Δημοκρατικής Συνεργασίας (κινείται στον χώρο του ΚΙΝΑΛ).

Την ίδια γραμμή ακολούθησαν και τα δύο μέλη του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και το έτερο μέλος των Παρεμβάσεων, που προέκριναν τη συνέχιση της ανυπακοής στην αξιολόγηση.

Γ Φάση προσλήψεων τις επόμενες 2 εργάσιμες ημέρες

Τέλος η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Κεραμέως ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, ότι τις επόμενες 2 εργάσιμες ημέρες θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από λήψη αδειών εκπαιδευτικών.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Υπουργού

 Δείτε επίσης

ΔΟΕ: Νέες οδηγίες για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας προς εκπαιδευτικούς
Τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών 2021-22 την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
Διορισμοί: Κλήρωση ΑΣΕΠ Προκηρύξεων 1ΓΤ-2ΓΔ-Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση