Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Φίλης στη Βουλή: Τι είπαν για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, το 50%+1, τα self test, τα κρούσματα στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Φίλης στη Βουλή: Τι είπαν για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, για το 50%+1, τα self test, τα κρούσματα στα σχολεία, για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Κεραμέως-Φίλης στη Βουλή

Η  Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Νικόλαου Φίλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας χωρίς “πλατφόρμα” τηλεκπαίδευσης τα σχολεία, εν μέσω πανδημίας”, συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 στη Βουλή.

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση ΕΔΩ

Την Επίκαιρη Ερώτηση

του κου Νίκου Φίλη απάντησε στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

________________

Κεραμέως-Φίλης στη Βουλή
Ο κος Ν. Φίλης παίρνοντας το λόγο ρώτησε την Υπουργό ΠΑΙΘ,

αν το εκπαιδευτικό σύστημα διαθέτει νόμιμη και ασφαλή “πλατφόρμα” τηλεκπαίδευσης, στην περίπτωση που χρειαστεί,  λόγω εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας.

Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί η Βουλή
  1. Αν έχει σεβαστεί την απόφαση της Αρχής, δίνοντας εγκαίρως εντολή να συμμορφωθεί το Υπουργείο Παιδείας στις εντολές της εντός της προθεσμίας των δύο μηνών που ολοκληρώνεται στις 16/1/2021, παραδεχόμενη την ύπαρξη του σκανδάλου Cisco ή αν προτίθεται να την αμφισβητήσει νομικά.
  2. Αν στην -απευκταία- περίπτωση που απαιτηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μέρος ή για το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών, έχει εξασφαλίσει τη νόμιμη, ποιοτική και ασφαλή διεξαγωγή της μέσω δημόσιας υποδομής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ή έχει τουλάχιστον μεριμνήσει για την εξασφάλιση αντικαταστάτη της εταιρίας Cisco, μέσα από νόμιμες διαδικασίες.
Η Υπουργός ΠΑΙΘ λαμβάνοντας το λόγο απάντησε πως:

Τα σχολεία επαναλειτούργησαν κατά την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων πολύ καλά, παρά τις φωνές περί του αντιθέτου και τις εκκλήσεις να μην επαναλειτουργήσουν άμεσα.

Με τη διενέργεια 3 self test κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, ανιχνεύθηκαν 31.000 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία, αν ένα κρούσμα μολύνει 10 ακόμη, θα μόλυναν, αν είχαν εισακουσθεί οι  φωνές για παράταση μιας εβδομάδας διακοπών και δεν είχαν αποκαλυφθεί τα κρούσματα, 310. 000 συνανθρώπους μας.

Πραγματοποιήθηκε ένας τεράστιος και οριζόντιος επιδημιολογικός έλεγχος με την επάνοδο των μαθητών στο φυσικό τους χώρο το σχολείο. 7.000.000 self test διατέθηκαν με 9 στους 10 να τα παραλαμβάνουν σε όλη τη χώρα, με τη θετικότητα να ανέρχεται στο 1,4%.

Τα κλειστά τμήματα ανέρχονται σε 2 και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να αναπληρωθούν τα κένά λόγω covid ανέρχονται σε 5.000.

Αναφορικά με την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης
  • Πετύχαμε ειδική σύμβαση, η οποία δεν απαιτούσε δημιουργία λογαριασμού από τους μαθητές.
  • Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν μιλάει για διαρροή προσωπικών δεδομένων.
  • Πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το πρωί την χρησιμοποιεί και το απόγευμα την καταγγέλλει.
Ο κος Φίλης κατά τη δευτερολογία του είπε:

Ζητάμε μια απλή απάντηση. Θα υπάρξει συμμόρφωση με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ναι ή όχι; Θα ενισχυθεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ναι ή όχι;

Πληρώσαμε στη cisco 2.000.000 ευρώ και τις δώσαμε και τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και εκπαιδευτικών μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα των μαθητών αυξήθηκαν από το 14% του συνόλου στο 24%.

Αναφορικά με τα self test, τα 6.000 σημερινά κρούσματα ήταν στα σχολεία από την περασμένη Δευτέρα.

Η λογική της Κυβέρνησης είναι η ανοσία της αγέλης γι αυτό άνοιξαν έτσι τα σχολεία.

Διατηρείται το 50+1%, από τη στιγμή που δεν είναι εισήγηση των ειδικών, για να μην κλείσουν τα σχολεία. Το είπε και ο Υπουργός κος Πέτσας.

Η κα Κεραμέως απάντησε στη δευτερολογία του κου Φίλη λέγοντας:

Σχετικά με το πρωτάκουστο ότι τα 6.000 σημερινά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν στα σχολεία από την περασμένη Δευτέρα, πρέπει να πούμε πως στην πανδημία δεν αρρωσταίνουν όλοι την ίδια ημέρα. Αν ήταν έτσι θα κάναμε ένα και μοναδικό self test και θα τελειώναμε.

Η θετικότητα στα παιδιά είναι στο 1.4% και τώρα ελέγχονται όλα.

Αναφορικά με τα λεγόμενα πως τα σχολεία άνοιξαν γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, απαντάμε πως σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία άνοιξαν και Τηλεκπαίδευση συνεχίζει να γίνεται όπου υπάρχουν φυσικές καταστροφές, όπου υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών κ.λ.π.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα δεδομένα.

Οι άδειες χρήσης της Τηλεκπαίδευσης έχουν ισχύ έως το καλοκαίρι του 2023.

Αυτό που είπαμε πως υπάρχει και η δικαστική κρίση για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Το ποσοστό 50% +1 για να κλείνει ένα τμήμα λόγω covid συζητήθηκε και τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο.

Τεστ σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο διενεργούνται καθημερινά.

Και κατέληξε λέγοντας

“Από έρευνα του Bertelsmann Stiftung στις χώρες ΟΟΣΑ. Όταν εσείς παραδώσατε την εξουσία το 2019, η ετοιμότητα της χώρας μας για να αντιμετωπίσει την πανδημία στην εκπαίδευση ήταν από τις χαμηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ – 22η. ΤΩΡΑ η χώρα μας στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία έχει ανέβει στην 6η θέση”.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως σε Φίλη: Στην 6η θέση η χώρα μας στις 29 του ΟΟΣΑ ως προς την ανταπόκριση του εκπ/κού συστήματος στην πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ-Τηλεκπαίδευση: Σκάνδαλο και ξέφραγο αμπέλι με ονοματεπώνυμο-“Ανοσία της αγέλης” στα θρανία 

Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση