Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Δεν θα υπάρχουν οικονομικά κίνητρα-Θα συνδέεται με επιλογή στελεχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Δεν θα υπάρχουν οικονομικά κίνητρα-Θα συνδέεται με ζητήματα επιλογής στελεχών στην εκπαίδευση – Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Κεραμέως για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, για τις Πανελλαδικές, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, το νέο αναβαθμισμένο σχολείο, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και για το αν θα υπάρξουν κίνητρα σ αυτή τη διαδικασία και για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε:

Η αξιολόγηση γίνεται σε 2 στάδια.

Πρώτα έχουμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου και ακολουθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα, θα κουμπώνει με την επιμόρφωση.

Θα συνδέεται άρρηκτα με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για να τους βοηθάει να βελτιώσουν το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Η αυτοαξιολόγηση αντικειμενικά ξεκίνησε την πιο δύσκολη χρονιά εν μέσω πανδημίας με πάρα πολλά σχολεία κλειστά. θα εφαρμοσθεί πλήρως από την επόμενη σχολική χρονιά.

Στις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Για το αν θα υπάρξουν κίνητρα στη διαδικασία της αξιολόγησης είπε:

Θα συζητηθούν όλα αυτά αναλυτικά στα πλαίσια του επερχόμενου νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι αναφορικά με οικονομικά κίνητρα. Η αξιολόγηση θα συνδέεται με ζητήματα επιλογής στελεχών στην εκπαίδευση.

Εχουμε βγάλει στον αέρα μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα ζητήματα εκπαίδευσης, προφανώς και για αυτά που συζητάμε τώρα. Σε μιάμιση μέρα λειτουργίας της κοντεύουν τις 500 οι προτάσεις που κατατέθηκαν.

Για τις Πανελλαδικές 2021 είπε:

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που τα παιδιά της Γ Λυκείου είναι στο σχολείο. Η έναρξη των Πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια είναι η Δευτέρα 14 Ιουνίου και για τα Επαγγελματικά Λύκεια η Τρίτη 15 Ιουνίου, με μειωμένη ύλη και γραμμές υποστήριξης για παροχή πληροφοριών και ψυχολογική υποστήριξη των υποψηφίων.

Για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία είπε:

Σχεδόν διπλασιάζουμε τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία. Από τα 62 πηγαίνουμε στα 112 και πλέον θα έχουμε Πρότυπο και Πειραματικό σχολείο σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση της χώρας.

Τώρα που μιλάμε κατατίθενται αιτήσεις είτε για εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία, είτε για συμμετοχή στην κλήρωση για τα Πειραματικά. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Για το νέο αναβαθμισμένο σχολείο είπε:

Από την ερχόμενη σχολική χρονιά όλα τα 4χρονα παιδιά της χώρας μας θα πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο.

Θα γίνονται δραστηριότητες στα Αγγλικά. σε κάθε δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Θα έχουμε καλλιέργεια δεξιοτήτων με νέες θεματικές (Ρομποτική, Προστασία Περιβάλλοντος, Σεξουαλική Αγωγή κ.λ.π) σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας.

Θα έχουμε νέα Προγράμματα Σπουδών.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της Υπουργού

Δείτε επίσης

Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Οι 3 πυλώνες-Πολλαπλό βιβλίο-Επιλογές στελεχών αμέσως μετά την ψήφιση
Εγκύκλιος για απουσίες μαθητών: Δεν θα προσμετρηθούν αυτές που οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας
Ορισμός μελών Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
 Οδηγίες ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής Α Φάση 2021-22: Λειτουργία ΤΥ-ΖΕΠ σε δημοτικά σχολεία της χώρας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση