Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων-καταγγελίες διανομής tablet-μαθητές στο καφενείο Πεύκης Ηλείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων-καταγγελίες για διανομή tablet-φωτογραφία μαθητών σε καφενείο χωριού – Τι είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”.

Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων

Στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020.

Καταγγελίες για τη διανομή tablets

Η Υπουργός αναφερόμενη στη διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης και για κάποιες καταγγελίες αναφορικά με τη διανoμή tablet στα σχολεία τα οποία καταλήγουν σε καθηγητές αντί για μαθητές, απάντησε πως υπάρχει σαφής διαδικασία βάσει της οποίας χορηγούνται τα tablet.

Για το θέμα της φωτογραφίας των μαθητών,

οι οποίοι φαίνονται στο καφενείο του χωριού να  κάνουν μάθημα συνδεόμενοι με το internet ελλείψει συνδέσεων στις οικίες τους, η κα Κεραμέως ανέφερε πως σύμφωνα με έγγραφο του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ουδέποτε συνδέθηκαν τις επίμαχες δύο ημέρες στην πλατφόρμα, ούτε έκαναν χρήση της συσκευής, η οποία τους είχε προσφερθεί από το σχολείο, την οποία αρνήθηκαν να παραλάβουν.

Για την Τηλεκπαίδευση έως σήμερα είπε:
  • Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρο για την χώρα και ουδείς θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες ότι λόγω της πανδημίας θα γινόταν η ψηφιακή μετάβαση όλων των σχολείων της χώρας.
  • Την πρώτη ημέρα σύνδεσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, υπήρξαν αρρυθμίες, έπρεπε να συντονιστεί το σύστημα, υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όμως δύο εβδομάδες τώρα γίνονται κανονικά τα μαθήματα σε δεκάδες χιλιάδες εικονικές τάξεις καθημερινά.
  • Το ίδιο έγινε και την πρώτη ημέρα σύνδεσης των δημοτικών, υπήρξαν προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως πλέον τα μαθήματα γίνονται.
Για το άνοιγμα των σχολείων είπε:
  • Οι μελέτες, εγχώριες και διεθνείς, έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.
  • Πρόθεσή μας είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν να είναι τα σχολεία με τα Δημοτικά να κάνουν την αρχή.
  • Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε.
Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της κοινότητας Πεύκης Ηλείας
Οδηγίες διάθεσης ηλεκτρονικών συσκευών από το ΥΠΑΙΘ: Η διαδικασία και τα κριτήρια
Ωρολόγιο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης Δημοτικών-Νηπιαγωγείων: Συμπληρωματική πρόταση-Κατανομή ανά διδακτικό αντικείμενο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση