Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για απόφαση ΔΟΑΤΑΠ για εξ αποστάσεως φοίτηση: Δεν εφαρμόζεται σε περίοδο πανδημίας | Video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για απόφαση ΔΟΑΤΑΠ για εξ αποστάσεως φοίτηση: Δεν εφαρμόζεται σε περίοδο πανδημίας-Ενδεχόμενη η ανάληψη νομοθετικών παρεμβάσεων, στην κατεύθυνση της άρσης των όποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Κεραμέως για απόφαση ΔΟΑΤΑΠ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως δίνει απάντηση στο Action 24 και την εκπομπή Briefing του Γιώργου Πιέρρου για την απόφαση ΔΟΑΤΑΠ που αφορά στην εξ αποστάσεως φοίτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση
του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), επικαιροποείται το πλαίσιο αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως.
Τι λέει ο ΔΟΑΤΑΠ:
Α. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχουν γραπτές δια ζώσης εξετάσεις για κάθε μάθημα του προς κρίση εξ αποστάσεως προγράμματος.
Β. Ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου.
Δείτε αναλυτικά εδώ

_________________________

Επί του θέματος η Υπουργος κα Κεραμέως αναφέρει στο Action 24 :
  • Είναι μια απόφαση που έλαβε ο ΔΟΑΤΑΠ και είναι κάτι που θα συζητήσουμε μαζί του.
  • Πάντως πρέπει να διευκρινίσω πως αυτό δεν εφαρμόζεται εν μέσω πανδημίας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι υπό συζήτηση μια συνολική αναμόρφωση του εν λόγω πλαισίου και βεβαίως η κατεύθυνση είναι η μεγαλύτερη ευελιξία.
  • Ενδεχόμενη και η ανάληψη νομοθετικών παρεμβάσεων εάν αυτό χρειασθεί, στην κατεύθυνση της άρσης των όποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.
Στην ερώτηση δε του δημοσιογράφου

αν θα πρέπει να μην αγωνιούν όσοι σπουδάζουν εξ αποστάσεως για το αν θα πρέπει να πηγαίνουν στις χώρες των Πανεπιστημίων για να αναγνωρίζονται τα μαθήματά τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε ξανά ότι η  απόφαση δεν εφαρμόζεται σε περίοδο πανδημίας.

Δείτε το video

Υπενθυμίζουμε τέλος πως
η Σύνοδος Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση να ενεργήσει για την άμεση ανάκληση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ.
Δηλώνει δε
ότι σε αντίθετη περίπτωση, και προς στήριξη και διαφύλαξη των δικαιωμάτων των φοιτητών και φοιτητριών, επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων μέσων (τα οποία εξετάζονται ήδη) κατά της απόφασης αυτής ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου και αρχής, εθνικής ή Ευρωπαϊκής.
Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε επίσης

9η Τροποποίηση απόφασης διαπίστωσης συνάφειας Μεταπτυχιακών με την Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία
Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Αιτήσεις από Τρίτη 28 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020
Οδηγίες αίτησης μόνιμου διορισμού εκπαιδευτικών ΣΜΕΑΕ από το ΟΠΣΥΔ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Έλλη σε

    Καλά λέει η κα Κεραμέως ότι δεν θα εφαρμοστεί εν μέσω πανδημίας. ΑΛΛΑ εάν υποθέσουμε ότι ΤΕΛΟΣ στην πανδημία από την ΑΝΟΙΞΗ τι γίνεται μετά;;;;; Θα εφαρμοστεί η απόφαση;

    Η απάντήση της δεν λέει απολύτως τίποτα καινούργιο στην απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ!!!! Ίσα ίσα που την επικροτεί και αναμασάει όσα λέει η απόφαση.

Γράψτε μία απάντηση