Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για αποφοίτους ΕΕΕΕΚ: Δημιουργούμε Προστατευμένα Εργαστήρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για αποφοίτους ΕΕΕΕΚ: Δημιουργούμε Προστατευμένα Εργαστήρια – Τι ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε Ειδικά Σχολεία του Εβρου.

Κεραμέως για αποφοίτους ΕΕΕΕΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής της στον Εβρο, σε Ειδικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, ανακοίνωσε πως  θα υπάρξει λύση στο χρόνιο αίτημα των αποφοίτων ΕΕΕΕΚ, σχετικά με τη συνέχιση των σπουδών τους.

Γι αυτό το λόγο θα δημιουργηθούν, πιλοτικά σε πρώτη φάση, Προστατευμένα Εργαστήρια, όπου θα συνεχίζεται η παροχή επαγγελματικής φροντίδας και κατάρτισης των αποφοίτων ΕΕΕΕΚ.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως η ανάγκη σύστασης μιας νέας μετα-γυμνασιακής δομής είναι μεγάλη, καθόσον οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ στην πλειονότητα τους μετά την αποφοίτησή τους δεν μπορούν να διαβιώσουν και να εργαστούν αυτόνομα και αναγκάζονται να επιστρέψουν στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, χωρίς καμία περαιτέρω παροχή εκπαίδευσης, επαγγελματικής φροντίδας ή κατάρτισης.

Τέλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως πραγματοποιεί τη σημερινή επίσκεψη, ως μια κίνηση έμπρακτης στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας του ακριτικού Εβρου.

Η Υπουργός επισκέπτεται αυτή την ώρα  Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια του Εβρου, καθώς και τα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα το Νομό.
Επίσης, θα συναντηθεί με τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου και Αλεξανδρουπόλεως, καθώς και με τον Μουφτή Διδυμοτείχου.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως στον Εβρο: Την Πέμπτη 05/03/2020 – Επίσκεψη και στο ΕΕΕΕΚ Εβρου
Απόφοιτοι ΕΕΕΕΚ: 13 Βουλευτές της Ν.Δ ζητούν μια νέα μετα-γυμνασιακή δομή

 Δείτε ακόμη

Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι: Αύξηση θέσεων στις ΕΔΕΑΥ και στα ΚΕΣΥ
Πρόσκληση για Εργαστήρια Δεξιοτήτων από το ΙΕΠ: Σε Φορείς, Οργανισμούς, Επιστημονικά Ιδρύματα
Εγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων από το Υπουργείο Παιδείας
Πρόσκληση για Εργαστήρια Δεξιοτήτων από το ΙΕΠ: Σε Φορείς, Οργανισμούς, Επιστημονικά Ιδρύματα
Νομοσχέδιο 3 Αξόνων για την Παιδεία: Παρουσιάσθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο
Δείτε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο εδώ
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών 28 εκατ. ευρώ: Παρουσίαση δράσεων από ΥΠΑΙΘ

Δείτε επίσης

Σχεδιασμός Αξιολόγησης σχολείων: Βασικοί άξονες-Ποιοι θα αξιολογήσουν-Επιλογή Σχολικών Συμβούλων
Επιδότηση διακοπών και Πρόγραμμα κατασκηνώσεων: Σε ΦΕΚ οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση