Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για ασθενείς υποψήφιους Πανελλαδικών-άνοιγμα Φροντιστηρίων-απόφαση για ένα self test στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για ασθενείς υποψήφιους Πανελλαδικών-άνοιγμα Φροντιστηρίων-απόφαση για ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία-ενίσχυση ακριτικών Πανεπιστημίων-παράλληλο μηχανογραφικό για ΙΕΚ.

Κεραμέως για ασθενείς υποψήφιους Πανελλαδικών

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Αρη Πορτοσάλτε μίλησε σήμερα Δευτέρα 17.05.2021 το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Επιγραμματικά μεταξύ άλλων ανέφερε:
Ακαδημαϊκός Χάρτης

Η Υπουργός αναφέρθηκε στα Πανεπιστήμια λέγοντας πως εξορθολογίζεται ο ακαδημαϊκός χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας και όχι αμιγώς τοπικιστικών χαρακτηριστικών. Υπενθύμισε δε πως ανεστάλησαν από την Κυβέρνηση 37 νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ενίσχυση ακριτικών Πανεπιστημίων

Εχει γίνει μια συνολική προσπάθεια για να ενισχυθούν τα Πανεπιστήμια Θράκης-Αιγαίου Δυτικής Μακεδονίας τα οποία έχουν απογυμνωθεί λόγω της πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης με την ίδρυση νέων κεντρικών Τμημάτων.

Παράλληλο μηχανογραφικό για εισαγωγή σε ΙΕΚ

Από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ.

Ανοιγμα Φροντιστηρίων

Η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα.

Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των Φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Κέντρων Μελέτης.

Βήμα-βήμα ανοίγουμε δραστηριότητες

Ενα self test κάθε εβδομάδα στα σχολεία

Τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών το θέμα των self test και αποτελεί μια κεντρική αποκλιμάκωση που γίνεται σε πολλές δραστηριότητες.

Εξέταση τον Σεπτέμβριο για τους ασθενήσαντες υποψηφίους Πανελλαδικών

Εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει επαναληπτική εξέταση τον Σεπτέμβριο. Θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο επ αυτού  όταν συζητηθεί με τους ειδικούς της επιτροπής.

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε επίσης

Self test-σχολεία: Εισήγηση επιτροπής το ένα τεστ-Δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθού εκπαιδευτικών μη εμβολιασθέντων
Εξαδάκτυλος-self test στα σχολεία: Η απόφαση της επιτροπής ήταν για διενέργεια 2 τεστ την εβδομάδα
Υπουργείο Παιδείας: Ενα self test την εβδομάδα για τα σχολεία από 17.05-Ανακοινώσεις για εξετάσεις ΑΕΙ
Εφαρμογή self test: ΙΕΚ-ΣΔΕ-Κολλέγια-Πιστοποίηση Μεταλυκειακού Έτους/Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ | ΦΕΚ
Προβληματικά self test: Αντικαθίστανται δωρεάν στα Φαρμακεία-Εως σήμερα η προμήθεια για την εκπαιδευτική κοινότητα

Πριν φύγετε

Κεραμέως: Eπίκειται η θεσμοθέτηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης
Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση