Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για διασύνδεση εκπαίδευσης με αγορά εργασίας: Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για διασύνδεση εκπαίδευσης με αγορά εργασίας: Συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις – Θεσμοθετούμε λύσεις για να εξοπλίσουμε τους νέους μας με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Κεραμέως για διασύνδεση εκπαίδευσης με αγορά εργασίας

“Η στενότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Ηδη θεσμοθετούμε λύσεις για να εξοπλίσουμε τους νέους μας με τις κατάλληλες δεξιότητες για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Με νέες θεματικές στα σχολεία, με ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού και της πρακτικής άσκησης, και με τα ΑΕΙ σε στενή επαφή με τους αυριανούς εργοδότες.

Συγχαρητήρια στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και στον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, που μέσω της 1ης Επιχειρηματικής Συνάντησης, προωθούν τις αναγκαίες συνέργειες μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικότητας.

Στεκόμαστε αρωγοί σε πρωτοβουλίες που κάνουν το αυτονόητο πράξη!”

Τα παραπάνω ανέφερε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως μετά την παρουσία της στην 1η Επιχειρηματική Συνάντηση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στον “Πολυχώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης”.

Προσκεκλημένοι ήταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης.

Στόχος της συνάντησης

Η συνάντηση στόχο είχε την ανάπτυξη σχέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον επιχειρηματικό κόσμο και σύμφωνα με τον Δήμαρχο κο Τάσο Μαυρίδη η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι ανάμεσα στις κεντρικές προτεραιότητες και ιδιαίτερα η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις της πόλης και να δημιουργηθούν νέες.

Πρωθυπουργός για μετεγγραφές: Σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνεται το 75% του βαθμού εισαγωγής σ αυτήν
Ζαχαράκη για ΑμεΑ: Τα 3 χρόνια αποκλεισμό για μη αποδοχή θέσης αναπληρωτή τα συζητάμε
Ζαχαράκη-Απαντήσεις στη Βουλή: Τον Μάρτιο τελειώνει η 3ΕΑ-Τι είπε για τους αναπληρωτές

Πριν φύγετε

Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
Κυρώσεις διορισμών (Αρθρο 58, Νόμος 4653/2020) – Αποκλεισμός 3 ετών όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση