Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για έναρξη πανελλαδικών: Καθόλα έτοιμοι για αύριο με τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη με τα ΕΠΑΛ | VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για έναρξη πανελλαδικών: Καθόλα έτοιμοι για αύριο με τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη με τα ΕΠΑΛ – Τι είπε στην εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΪ.

Κεραμέως για έναρξη πανελλαδικών

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Καλημέρα” του Γιώργου Αυτιά μίλησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την αυριανή έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων 2020.

Επίσης η κα Υπουργός αναφέρθηκε στην εκκίνηση υποβολής αιτήσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων είπε:
  • Είμαστε καθόλα έτοιμοι για την αυριανή πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων με τα γενικά λύκεια και την Τρίτη για τα επαγγελματικά λύκεια.
  • Δοκιμάζονται αύριο πάνω από 100.000 υποψήφιοι. Λέγαμε  πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες και το πετύχαμε.
  • Εχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Εχουμε παραπάνω εξεταστικά κέντρα φέτος προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις του ΕΟΔΥ. Εχουμε αντισηπτικά στις αίθουσες, φυσικό αερισμό.
  • Η χρήση μάσκας, τόνισε η κα Κεραμέως, είναι προαιρετική.
Σε ερώτηση για τις συμβουλές που θα έδινε στους υποψηφίους η Υπουργός απάντησε πως:
  • Πρώτα απ όλα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία, καθότι είναι μια από τις πολλές δοκιμασίες που θα έχουν τα παιδιά στη ζωή τους.
  • Ηρεμία και διαύγεια πνεύματος επίσης
Για τις αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Εως τις 20 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλονται μέσω του gov.gr αιτήσεις για τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, όπως είχαμε προγραμματίσει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά πιθανότατα να ξεκινήσουμε πιο πριν.

Δείτε το video

Δείτε επίσης

Προς υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Ευχές Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κόσυβα
Ηλεκτρονικές αιτήσεις για πρότυπα και πειραματικά σχολεία: Η διαδικασία σε ΦΕΚ
Νόμος 4692-2020: “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” | ΦΕΚ A 111-12.06.2020
ΦΕΚ B 2277-2020: Μετακινήσεις Μαθητών-Λειτουργία βρεφονηπιακών/παιδ. σταθμών-φροντιστηρίων-καλλιτεχνικών δομών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση