Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για Γ Λυκείου: Αντικειμενικές δυσκολίες να επαναλειτουργήσει μόνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για Γ Λυκείου: Αντικειμενικές δυσκολίες στο να επαναλειτουργήσει μόνη-Αναμένεται το πράσινο φως από τους ειδικούς για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Κεραμέως για Γ Λυκείου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης η δια ζώσης επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων και θα συζητηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα από την επιτροπή των ειδικών.

Επίσης αναφέρθηκε και στο υπό Διαβούλευση νομοσχέδιο για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων και τις αλλαγές στις Πανελλαδικές 2021.

Ανοιγμα Δευτεροβάθμιας

Πηγαίνουμε βήμα-βήμα τόνισε η Υπουργός και σε ερώτηση Δημοσιογράφου αν η 25η Ιανουαρίου αποτελεί μια ημερομηνία στην οποία θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια δεν πήρε θέση αναφερόμενη στην αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών.

Η Γ Λυκείου

Για την Γ’ Λυκείου η κα Κεραμέως δήλωσε πως η Τηλεκπαίδευση πάει πολύ καλά, περιορίσθηκε η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές και αναμένεται η δια ζώσης επαναλειτουργία με εισήγηση των ειδικών.

Σε ερώτηση Δημοσιογράφου

γιατί δεν ανοίγει η Γ Λυκείου κατά προτεραιότητα η Υπουργός απάντησε πως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για το εγχείρημα αυτό, όπως το ότι οι καθηγητές είναι ίδιοι πολλές και για τις 3 τάξεις του Λυκείου, εργάζονται αρκετοί σε παραπάνω από ένα σχολεία και το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης.

Ασφάλεια Πανεπιστημίων

Αναφορικά με το σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις η Υπουργός ανέφερε πως είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο επιχειρεί να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών, διερωτώμενη αν όποιοι αντιδρούν θέλουν τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.

Παραδέχθηκε επίσης πως δεν είναι γενικευμένη η κατάσταση όμως το πρόβλημα υπάρχει και το νομοσχέδιο  προβλέπει την ελεγχόμενη είσοδο πράγμα που συμβαίνει σε πολλά Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, πλην όμως κάποιοι επιμένουν να μείνουν στο χθές.

Επίσης είπε πως η προβλεπόμενη ομάδα αστυνομικών θα βρίσκεται στα Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει πρόβλημα.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Για την θέσπιση, στο εν λόγω νομοσχέδιο, ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, η οποία θα ισχύσει για τις φετινές Πανελλαδικές 2021,  η κα Κεραμέως επισήμανε πως τα ίδια τα ιδρύματα, τα ίδια τα Πανεπιστήμια θα αποφασίζουν για τη βάση εισαγωγής, καθόσον δίδονται εξουσίες στο να έχουν καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή των φοιτητών.

Επιπροσθέτως δε τόνισε πως  δεν είναι δυνατόν για την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης να εισάγονται φοιτητές με βαθμούς 3 και 4.

Δείτε επίσης

Διαβούλευση νομοσχεδίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια-Προστασίας ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας-Ερωτήσεις και Απαντήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ασφάλεια Πανεπιστημίων
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ταραντίλης: Τι απάντησε στην ερώτηση αν τίθεται δίλημμα οικονομίας ή παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση