Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών: Εκπαιδευτικοί μας λένε πως πρώτη φορά θα ψηφίσουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών: Εκπαιδευτικοί μας λένε πως πρώτη φορά θα ψηφίσουν – Τι είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 FM και στον Αρη Πορτοσάλτε.

Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές

Στον ΣΚΑΪ 100,3 FM και στον Αρη Πορτοσάλτε μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Υπουργός

μίλησε για την πρόσφατη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με την ΟΛΜΕ, αναφέροντας πως ενώ τέθηκαν στην ατζέντα και συζητήθηκαν πολλά θέματα, όπως οι προσλήψεις αναπληρωτών – υπερβαίνοντας τον αριθμό 44.000 – οι προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, στο πλαίσιο και της αντιμετώπισης της πανδημίας, παρόλα αυτά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε “μεγάλο μέρος της συζήτησης και των τοποθετήσεων των εκπροσώπων της ΟΛΜΕ επικεντρώθηκαν στο θέμα της ανάδειξης των εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια”.

Ακολούθως η Υπουργός αναφέρθηκε στη ρύθμιση για διεξαγωγή των εκλογών σε μη εργάσιμη ημέρα, θεωρώντας αδιανόητο να χάνεται μάθημα για να γίνονται εκλογές, προστατεύοντας βεβαίως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Επίσης αναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την οποία εισάγει η ρύθμιση, η κα Κεραμέως δήλωσε πως όλες οι εκλογές των Πρυτάνεων – οι 6 που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι – έγιναν ηλεκτρονικά με το ίδιο αυτό σύστημα (Σ.Σ: Το  Σύστημα Ζευς), το οποίο έχει ετοιμαστεί και για τις εκλογές των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως:

“Eίναι μια χρυσή ευκαιρία να βγουν οι εκπαιδευτικοί μπροστά, να είναι πρωτοπόροι, να στηρίξουν τις αυτονόητες σύγχρονες διαδικασίες”

“Η ρύθμιση που έχουμε φέρει διασφαλίζει 4 πράγματα” επεσήμανε η κα Κεραμέως
  1. Πρώτα απ όλα την ανάγκη να αναδειχθούν οι εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
  2. Το να μη διαταραχθεί ούτε στο ελάχιστο η εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Το να προχωρήσουμε στη διεθνή τάση ψηφιοποίησης της διαδικασίας.
  4. Το να προφυλάξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα από μαζικές συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

“Ακούω την ΟΛΜΕ να εκδηλώνει προβληματισμό για τα λίγα τμήματα, το 3% με τα στοιχεία που δώσαμε προσφάτως που έχουν άνω των 25 μαθητών, αλλά δεν προβληματίζονται για τις δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια 170.000 εκπαιδευτικών”, προσέθεσε η Υπουργός, προσθέτοντας πως:

“Εχουμε εργαστεί πολύ σκληρά με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχουμε μια πολύ εξαιρετική συνεργασία με τον κο Πιερρακάκη γι αυτό το σύστημα, το οποίο ήδη έχει εφαρμοσθεί χωρίς κανένα πρόβλημα σε τόσες Πρυτανικές εκλογές στα Πανεπιστήμια μας.
Το σύστημα αυτό παρέχει αδιαβλητότητα, ανωνυμία, αποτελεσματικότητα και πλήρη συμβατότητα με τα μέτρα κατά του covid.
Πιστεύω πως οι εκπαιδευτικοί θα βγουν μπροστά, θα είναι πρωτοπόροι και θα στηρίξουν”.
Σε ερώτηση του κου Πορτοσάλτε “Ποιοι εκπαιδευτικοί θα στηρίξουν;” η κα Κερμέως απάντησε “Η μάζα των εκπαιδευτικών”, προσθέτοντας πως πολλοί εκπαιδευτικοί επικοινωνούν με το Υπουργείο λέγοντας πως “επιτέλους πρώτη φορά θα ψηφίσω, θα συμμετάσχω στις διαδικασίες. Δεν το έχω κάνει ποτέ θα το κάνω φέτος”.
Δείτε το σχετικό video

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών: Επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του “συνέρχεσθαι”
ΔΟΕ για ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών: Εαν επιχειρηθεί θα αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων
ΟΛΜΕ για ηλεκτρονικές εκλογές: Σε περίπτωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποσύρονται τα ψηφοδέλτια
Σύστημα Ψηφοφορίας Ζευς: Hλεκτρονική η εκλογή εκπαιδευτικών στα Συμβούλια-Πως ψηφίζουμε ηλεκτρονικά
Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση