Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων στον ΑΝΤ1: Μαθήματα Πάσχα και καλοκαίρι-από 45 σε 35 λεπτά η ώρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων στον ΑΝΤ1: Μαθήματα Πάσχα και καλοκαίρι – Θα γίνει αναπροσαρμογή των διδακτικών ωρών από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι – VIDEO.

Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας για 14 ημέρες, λόγω κορονοϊού.

Η Υπουργός αιτιολόγησε την απόφαση ως εξής:

“Σήμερα δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, όλη την κοινωνία. Στόχος ήταν να περιορίσουμε δραστικά την εξάπλωση του ιού”.

“Αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, σχολεία, Πανεπιστήμια ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Φροντιστήρια, οποιεσδήποτε Δομές υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας”.

“Αν ένα μήνυμα πρέπει να μείνει από την σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης είναι η πρόληψη. Βάλαμε πάνω από όλα την πρόληψη για να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια”.

Για το διδακτικό έτος είπε

“Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές μας”.

Πως θα αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες

“Θα αναπροσαρμόσουμε τις διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργήσουμε τους περιπάτους, που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο”.

Μαθήματα το Πάσχα

“Θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα”

“Εφόσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους το οποίο θα ολοκληρωθεί κανονικά”.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για φοιτητές

“Μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Μέτρα πρόληψης από μαθητές

“Οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους. Δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι. Θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους”.

Παρελάσεις

“Υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Ολα τα σενάρια μελετώνται από την Κυβέρνηση”.

Θεία Κοινωνία

“Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος συνάδει με το πνεύμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε ό,τι αφορά την παρουσία πιστών σε Ιερούς Ναούς”.

“Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι είναι και οι επιστημονικώς αρμόδιοι, η μετάδοση της νόσου γίνεται και από το σάλιο”.

Δείτε το video

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτικές δομές και Φροντιστήρια στην Απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας 14 ημερών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση