Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για λειτουργία εκπαιδευτικών δομών από Σεπτέμβριο και για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για λειτουργία εκπαιδευτικών δομών από Σεπτέμβριο και για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών-Τι είπε στην εκπομπή “Alpha Παντού”.

Κεραμέως για λειτουργία εκπαιδευτικών δομών

Στην εκπομπή “Alpha Παντού” μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και αναφορικά με την πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών δήλωσε πως έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό το 73% των εκπαιδευτικών τους οποίους και ευχαρίστησε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση.

Απηύθυνε δε πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, καθότι χρειάζονται περισσότεροι εμβολιασμοί για να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού.

Για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στους εκπαιδευτικούς που δεν θα εμβολιασθούν, η Υπουργός ΠΑΙΘ ανέφερε πως:
  • Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.
  • Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας.
  • Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και οι άλλοι Υπουργοί.
  • Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές.
Για το θέμα του εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας παιδιών 12 έως 15 ετών, είπε πως:
  • Εχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνονται ραντεβού
  • Συζητάμε με την επιτροπή. Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες χορηγούν το εμβόλιο από τα 12 έτη.
  • Δεν υπάρχει συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών.
Για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών από Σεπτέμβριο ανέφερε πως

Η προοπτική έχει να κάνει με την κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών με δια ζώσης λειτουργία και ανοιχτά Πανεπιστήμια και σχολεία, καθότι υπάρχει το “υπερόπλο” του εμβολίου παρότι έχουμε δρόμο μπροστά μας για την επίτευξη του απαραίτητου τείχους ανοσίας.

Δείτε σχετικά

Εμβόλια-παιδιά: Ανοίγει η πλατφόρμα την Πέμπτη 15.07- self-test και στα παιδιά 5-11 ετών-Συστάσεις για εμβολιασμό φοιτητών

Δείτε επίσης

Κατανομή 11.700 θέσεων γενικής κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση: 6.200 Α/θμια και 5.500 Β/θμια
Εργαζόμενοι σε Η/Υ: Διάλειμμα 15 λεπτών ανά δίωρο-Απόφαση ΣτΕ-Αποζημίωση αν δεν τηρείται το μέτρο
 Αιτήσεις ΠΕΣΥΠ-ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ 2021-22: Από Δευτέρα 12.07 έως Τετάρτη 25.08.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση