Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για live streaming: Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών-Δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για live streaming: Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών-Δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες – Συνεντευξη στο OPEN T.V.

Κεραμέως για live streaming

Στην εκπομπή του OPEN T.V. ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ παραχώρησε συνέντευξη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη και στο ζήτημα της απευθείας μετάδοσης του μαθήματος στην τάξη.

Τι είπε επιγραμματικά και ακολουθεί σχετικό video

  • Ποιες κάμερες. Η Κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες.
  • Αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να βρίσκει πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους μαθητές που μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους δημόσιας και ατομικής υγείας.
  • Τα περί καμερών είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια αυτών που δεν έχουν απαντήσεις στα μείζονα αυτά προβλήματα.
Εμείς είπαμε:
  • Οτι υπάρχει η δυνατότητα μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης, που λειτούργησε τόσο καλά τους τελευταίους 2 μήνες, να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση της διδασκαλίας του μαθήματος μέσω κινητού, λάπτοπ, τάμπλετ. Δεν υπάρχει εγκατάσταση κάμερας.
  • Επίσης από αυτή την πλατφόρμα έχει απενεργοποιηθεί η διαδικασία της καταγραφής και αποθήκευσης.
  • Εχουν σταλεί αναλυτικές οδηγίες για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημα και στα παιδιά που δεν είναι στην τάξη.
Στη διακριτική ευχέρεια

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν είναι στην διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών το να κάνουν απευθείας μετάδοση ή όχι, η Υπουργός απάντησε:

  • Ναι επαφίεται στους εκπαιδευτικούς αν θα το κάνουν. Εμείς δίνουμε ως Πολιτεία τη δυνατότητα και αυτή η δυνατότητα προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για την προστασία όλων και την προστασία προσωπικών δεδομένων.
  • Η όποια λήψη, αν επιλεγεί λήψη, δείχνει μόνον τον Πίνακα και τον εκπαιδευτικό, δεν δείχνει τους μαθητές.
Τίτλος θέματος της εκπομπής
  • Σε παρατήρηση Δημοσιογράφου πως θα τεθεί τίτλος του θέματος της συνέντευξης “Στη διακριτική ευχέρεια των καθηγητών η απευθείας μετάδοση μαθημάτων”, η Υπουργός απάντησε πως “Βεβαίως το έχουμε πει εξ αρχής”.
  • Επιπροσθέτως ανέφερε πως και το “Δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες” ισχύει επίσης.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Πέτσας για δημοτικά: Ανοίγουν 1η Ιουνίου εφόσον είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας
Κεραμέως στα ΝΕΑ: Ποιες οι αλλαγές στο νομοσχέδιο-Τι θα γίνει με τα Δημοτικά-Τα επόμενα σχέδια του ΥΠΑΙΘ
Νέα σχολική χρονιά: Πρόθεση να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου-Νωρίτερα οι αναπληρωτές στα σχολεία
Αδειες εκπαιδευτικών-ομάδες αυξημένου κινδύνου: Νέο ενημερωτικό έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση