Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων-Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000-Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%-Δηλώσεις Υπουργού Υγείας κου Θ. Πλεύρη.

Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων, σύμφωνα με μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η οποία τονίζει πως κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000 και παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Επιπροσθέτως

ο Υπουργός Υγείας κος Θ. Πλεύρης, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σήμερα Τρίτη 9.11.2021 ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει lockdown, ούτε να κλείσουν τα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα είπε:

“Τα σενάρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για lockdown- είτε τοπικών, είτε γενικού-, για αλλαγές στο ωράριο και για κλείσιμο των σχολείων, δεν έχουν καμία σχέση με τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή η φιλοσοφία των μέτρων έχει να κάνει μόνο με την προστασία ανεμβολίαστων. Εάν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, αυτά θα είναι στη φιλοσοφία των μέτρων που αναγγέλθηκαν και θα έχουν να κάνουν με περιορισμούς πρόσβασης σε διαφόρους χώρους ή με δυνατότητα αυτή η πρόσβαση να είναι με ιχνηλάτηση και με τεστ στους ανεμβολίαστους.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Αυτή τη στιγμή τα ποσοστά των κρουσμάτων στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από αυτά τα οποία είχαμε υπολογίσει όταν καταρτίσαμε το πρωτόκολλο, προκειμένου να λειτουργήσουν. Και το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά.

Για να κόψουμε τις θεωρίες συνομωσίας, γιατί πολλές φορές μου λένε «μα, αφού έχουμε τόσους εμβολιασμένους». Μα η απόδειξη της αποτελεσματικότητας των εμβολίων είναι ότι παρά τα πολλά κρούσματα, επειδή το 70% των ενήλικών συμπολιτών μας είναι εμβολιασμένο, οι νοσηλείες είναι πολύ λιγότερες”.

Υπενθυμίζουμε ότι

ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται σοβαρά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το κλείσιμο των σχολείων τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού σε μαθητές.

Η ανάρτηση της Υπουργού ΠΑΙΘ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

“Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%”.

Δείτε επίσης

Δημόσιο-covid: Τροποποίηση ΚΥΑ ως προς χρόνο και βεβαίωση νόσησης και την ισχύ του πιστοποιητικού
Μέτρα κορονοϊού έως 22.11.2021: Δημόσιο-ιδιωτικός τομέας-σχολεία-εκλογές οργάνων διοίκησης
Διατροφή παιδιών-εφήβων στα σχολεία-Κανόνες υγιεινής για την σίτιση σε ολοήμερα | Οδηγίες
Κεραμέως: Πάνω από 70% των σχολείων προχώρησαν στην αξιολόγηση-Δεν κλείνουν τα σχολεία
Δήλωση edupass: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις-Ποιοι-πότε και πως την υποβάλλουν

Πριν φύγετε

Κατανομή Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών-Εγγραφο για δημιουργία ομάδων γενικών σχολείων
Μήνυση εκπαιδευτικού για βιασμό, κατά του Προϊσταμένου της στη Λάρισα-Ενημερώθηκε το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

3 Σχόλια

  1. Αποστολης σε

    Καλημερα σας κ.Βουγια. Υπαρχει πιθανοτητα να γινουν νεοι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη το 2022 ; Ή οι συζητησεις που γινονται αφορουν μονο σε διορισμους στην Γενικη Εκπαιδευση ;

  2. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλημερα σας κ.Βουγια. Υπαρχει πιθανοτητα να γινουν νεοι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη το 2022 ; Ή οι συζητησεις που γινονται αφορουν μονο σε διορισμους στην Γενικη Εκπαιδευση ;

Γράψτε μία απάντηση