Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-κρούσμα στο σχολείο: Κατεύθυνση είναι να μην κλείνει το Τμήμα αλλά να γίνονται πολλά εργαστηριακά τεστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-κρούσμα στο σχολείο: Κατεύθυνση είναι να μην κλείνει το Τμήμα αλλά να πραγματοποιούνται πολλά εργαστηριακά τεστ.

Κεραμέως-κρούσμα στο σχολείο

Στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA LIVE NEWS του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μεταξύ άλλων και για το άνοιγμα των σχολείων την 13η Σεπτεμβρίου.

Η Υπουργός ερωτώμενη αναφορικά

με το τι θα αλλάξει φέτος στα Πρωτόκολλα, τα οποία διευθετούνται αυτές τις ημέρες από την Επιτροπή των ειδικών περί τον κορονοϊό, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, απάντησε πως η κατεύθυνση είναι να μην κλείνει το Τμήμα όπως πέρυσι, αλλά να υπάρχει αύξηση των εργαστηριακών τεστ στους εμπλεκόμενους.

Η αιτιολόγηση της Υπουργού

περί της κατεύθυνσης αυτής ήταν πως πέρυσι σε περίπτωση κρούσματος έκλεινε το Τμήμα του σχολείου ώστε να προστατευθούν τα μέλη των οικογενειών των μαθητών, από τη στιγμή που δεν υπήρχε η δυνατότητα εμβολιασμού τους.

Τώρα που υπάρχει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και η δυνατότητα εμβολιασμού και τα μέλη των οικογενειών είτε είναι εμβολιασμένα, είτε έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό, δεν υφίσταται ο κίνδυνος που υπήρχε πέρυσι και οδηγούσε στο κλείσιμο του Τμήματος.

Οπως δήλωσε η Υπουργός

κεντρικός στόχος είναι να μην κλείσουν τα σχολεία φέτος και η εκπαίδευση να πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Τέλος η κα Κεραμέως ανέφερε πως

πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιασθεί και αν υπολογίσει κανείς και τον αριθμό των νοσήσαντων από covid τότε απομένουν λίγοι εκπαιδευτικοί ανεμβολίαστοι, τους οποίους η Υπουργός κάλεσε να εμβολιασθούν.

Οσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν εμβολιασθεί ή δεν έχουν βεβαίωση νόσησης εξαμήνου, υποχρεούνται να προσέρχονται στα σχολεία με 2 rapid ή PCR τέστ την εβδομάδα, το κόστος των οποίων θα καλύπτονται από τους ίδιους, ενώ οι ανεμβολίαστοι μαθητές με 2 sel test εβδομαδιαίως, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν.

Δείτε επίσης

Ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών: Με rapid ή PCR test οι ανεμβολίαστοι-Συμπληρωματικές οδηγίες προς προσλαμβανόμενους
Ανοιγμα σχολείων Δευτέρα 13.09.2021-Πως θα προσέρχονται εκπαιδευτικοί και μαθητές-Τι θα ισχύσει στα ΑΕΙ
Μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς-μαθητές-φοιτητές-ακαδημαϊκούς
Θεοδωρίδου-άνοιγμα σχολείων: Ενα παιδί στα πέντε κρούσματα με κλειστά σχολεία-Ανησυχία για τη νέα χρονιά

Πριν φύγετε

59η Εγκύκλιος-Δημόσιο: Διενέργεια 2 self test έως 13.09-Ομάδες αυξημένου κινδύνου-Υποχρεωτικός εμβολιασμός
Με self test οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου-Με 2 rapid test την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι από 13.09
 ΦΕΚ: Πιλοτική Εφαρμογή Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση