Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-κρούσματα στα σχολεία: Εχουμε λιγότερα τώρα απότι τον Αύγουστο σε παιδιά 4-18 ετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-κρούσματα στα σχολεία: Εχουμε λιγότερα τώρα απότι τον Αύγουστο σε παιδιά ηλικίας 4 έως18 ετών-Δεν συζητείται αλλαγή πρωτοκόλλων αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”,  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της χώρας, ανέφερε πως μετά από 2 πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Δίνοντας ένα παράδειγμα η Υπουργός ανέφερε πως

Τον Δεκαπενταύγουστο καταγράφηκαν 5.371 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως18 ετών, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων καταγράφηκαν 3. 727 κρούσματα ανά εβδομάδα.

Τα παραπάνω νούμερα εξηγούνται σύμφωνα με την κα Κεραμέως,

μιας και τώρα υπάρχει η αυστηρότητα του πρωτοκόλλου και το πλαίσιο τήρησης των μέτρων είναι αυστηρό εν αντιθέσει με τον παρελθόντα Αύγουστο όπου η καθημερινότητα των παιδιών ήταν περισσότερο χαλαρή από τώρα και φυσικά δεν υπήρχαν τα πρωτόκολλα και η τήρησή τους.

Επιπλέον όπως τόνισε η Υπουργός Παιδείας

Πέρυσι οι εκπαιδευτικοί ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% και αν υπολογισθούν και οι νοσήσαντες τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα ισχυρό τείχος ανοσίας.

Οι μαθητές Λυκείου οι οποίοι έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%.

Τέλος, η κα Κεραμέως τόνισε πως

χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια ακόμη, ενώ για την επιτροπή των ειδικών είπε πως δεν συζητά αυτή τη στιγμή την περίπτωση να διαφοροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων

Δείτε επίσης

Κρούσματα παιδιών: Πιο πολλά το καλοκαίρι απότι τώρα με ανοιχτά σχολεία-Δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες
Οικoνόμου-σχολεία: Τα αντανακλαστικά των ειδικών και του Yπουργείου Παιδείας είναι ενεργοποιημένα
ΦΕΚ: Πως θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης το 2021-22-Μέτρα covid
ΦΕΚ: Μέτρα προστασίας covid από 27.09 έως 04.10.2021
Μέτρα κορονοϊού έως 27.09.2021: Δημόσιο-σχολεία-εκπαιδευτικές δομές-ομάδες αυξημένου κινδύνου
ΦΕΚ: Τηλεκπαίδευση 2021-22: Σε ποιους μαθητές θα παρέχεται
Πως θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης και με ποια μέτρα προστασίας-Tο πρωτόκολλο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση