Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Λιγότερα 3000 κρούσματα παιδιών τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Λιγότερα 3000 κρούσματα παιδιών ηλικίας 4 έως 17 ετών τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο που ήταν κλειστά τα σχολεία.

Στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” του ΣΚΑΙ  μίλησε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως για το αν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου 2021, για την πορεία κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία, για τις ναζιστικές συμπεριφορές στα σχολεία, για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, για την αξιολόγηση στα σχολεία της χώρας.

Αναλυτικά
Για την πιθανότητα πραγματοποίησης παρελάσεων είπε:

Το θέμα συζητείται αυτές τις ημέρες. Θα ακούσουμε τις προτάσεις των ειδικών και εν συνεχεία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Φυσικά και θέλουμε όλοι τις παρελάσεις.

Για την πορεία των κρουσμάτων στα σχολεία μετά το πρώτο κουδούνι, σε σχέση με τον παρελθόντα Αύγουστο είπε:

Συγκρίνοντας τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών τον μήνα Σεπτέμβριο με ανοιχτά τα σχολεία με τον μήνα Αύγουστο με κλειστά τα σχολεία βλέπουμε πως τον τον Αύγουστο είχαμε τρεις χιλιάδες περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.

Τον Αύγουστο καταγράφηκαν 17 χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών, ενώ το Σεπτέμβριο 14 χιλιάδες κρούσματα, καθότι λειτούργησαν τα πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού.

Πάνω από 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία προέρχονται από self test, τα οποία είναι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού.

Για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων είπε:

Πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Πάνω από 87% του προσωπικού επίσης με δύο δόσεις. Στους φοιτητές το 77% έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση ή έχουν νοσήσει.

Στα Πανεπιστήμια όποιος θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης:

  • Eίτε πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει πιστοποιητικό νοσήσεις,
  • είτε πρέπει να κάνει δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα.
Για τα ναζιστικά επεισόδια σε σχολεία είπε:

Εγινε αναφορά στον εισαγγελέα και πραγματοποιείται ΕΔΕ για τις ναζιστικές συμπεριφορές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης,

Η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία.

Για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων είπε:

H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμοστεί. Eίναι ένα εργαλείο για να γίνει η εκπαίδευση καλύτερη, αλλά και ένας ψηφισμένος νόμος του κράτους.

Οι συνδικαλιστές να προβαίνουν σε ουσιαστικές προτάσεις αντί να μάχονται κατά της αξιολόγησης.

Δείτε επίσης

 Προσλήψεις 2022-Δημόσιο: Στο Υπουργικό Συμβούλιο η δυνατότητα μετατροπής 4700 αναπληρωτών εκπ/κών σε μόνιμους
Υπουργός Παιδείας-αξιολόγηση: 40 χρόνια η ιδεολογική μάχη-Oι συνδικαλιστικές ηγεσίες ασκούν πιέσεις στους εκ/κούς
Εγγραφο: Παράνομη η συμμετοχή στην απεργία αποχή-Κοινοποίηση πλατφόρμας ΙΕΠ στους Δ/ντές
Αξιολόγηση-απεργία αποχή: Παραμένει σε ισχύ μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση