Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Μείωση κρουσμάτων παιδιών κατά 422 την τελευταία εβδομάδα-Θα εμβολιάσουμε τον 5χρονο γιό μας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Μείωση κρουσμάτων παιδιών κατά 422 την τελευταία εβδομάδα-Θα εμβολιάσουμε τον 5χρονο γιό μας όταν ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 5 έως11 ετών.

“Μόνο την τελευταία εβδομάδα, παρά την έξαρση της πανδημίας, είχαμε μείωση στα κρούσματα παιδιών κατά 422”.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, ερωτώμενη αναφορικά με το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Τηλεκπαίδευση στα σχολεία εάν αυξηθούν τα κρούσματα, συμπληρώνοντας πως

“Η εξαιρετική τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους αυξημένους αυτοδιαγνωστικούς και εργαστηριακούς ελέγχους (σε περίπτωση κρούσματος οι στενές επαφές κάνουν 7 δωρεάν τεστ την εβδομάδα), μας επιτρέπει να εντοπίζουμε εγκαίρως κυρίως ασυμπτωματικούς φορείς και συνεπώς να περιορίζουμε σημαντικά τη διασπορά”.

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

εντός ολίγων ημερών η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως ανέφερε πως “θα αξιοποιήσουμε αμέσως τη δυνατότητα εμβολιασμού παιδιών για να εμβολιάσουμε τον πεντάχρονο γιό μας”.

Για όλα όσα εφαρμόζονται στην εκπαίδευση η Ν. Κεραμέως ξεκαθάρισε πως

“ποτέ το πολιτικό κόστος δεν αποτέλεσε παράγοντα για τις αποφάσεις μου. Αντιθέτως η διαδικασία λήψης αποφάσεων περνά πάντα από το αξιακό κριτήριο το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά μας”.

Για την αξιολόγηση τόνισε πως

αποτελεί εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών, ένα εργαλείο που εφαρμόζεται σχεδόν παντού στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-συμπερίληψη: Ισες ευκαιρίες για όλους και άρση των εμποδίων στη μάθηση μέσω 6 δράσεων
Οικονόμου-πρωτόκολλα κορονοϊού: Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κος Τσίπρας, τα σχολεία δεν θα λειτουργούν
Πρόταση Τσίπρα για αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1-Να κλείνει το τμήμα στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες
Παρουσίαση 166 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Σχολείο: “Το σχολείο αλλάζει. Στην πράξη”
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση