Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Μεμονωμένα τα περιστατικά γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Μεμονωμένα τα περιστατικά γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και ανεξαρτήτως κορονοϊού πάντα υπήρχαν τέτοια περιστατικά.

Δυο χρόνια έχει να πάει μαθητής Δημοτικού στο σχολείο του, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου κος Μιχάλης Βιτζηλαίος, ενώ σε 5 ανεβάζει τους μαθητές που δεν προσέρχονται στα σχολεία τους ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ρόδου.

Ο μαθητής της Δευτέρας Δημοτικού

όπως αποκαλύπτει ο κος Μ. Βιτζηλαίος και παρουσιάζει η Ροδιακή, δεν προσήλθε καθόλου φέτος στο σχολείο, όπως και πέρσι όταν βρισκόταν στην πρώτη Δημοτικού.

Οι γονείς των παιδιών δεν δέχονται να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους μάσκα και αρνούνται να τα υποβάλλουν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με self test και ως εκ τούτου δεν τα στέλνουν και στο σχολείο.

Σύμφωνα με τη “Ροδιακή”

ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κος Ψαράς δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου πως “η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα”, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα.

Σχολιάζοντας το γεγονός η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως

στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία.

Τόνισε δε ότι:
  • “Είναι μεμονωμένα τα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και ανεξαρτήτως κορωνοϊού πάντα υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που για τον χ –ψ λόγο δεν ήθελαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο”
  • “Στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το γυμνάσιο… Σε τέτοιες περιπτώσεις (όταν έχουμε δηλαδή παιδιά που δεν πάνε σχολείο) υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, ο Διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητά το θέμα και αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία επιλαμβάνεται η εισαγγελία όπως έγινε στις Σέρρες με κοινωνική έρευνα, με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που πηγαίνουν στο σπίτι και ασκείται έρευνα για την επιμέλεια του παιδιού.
  • Το ΥΠΑΙΘ κάνει μια πρώτη απόπειρα με το γονέα για οποιοδήποτε λόγο όχι μόνο λόγω κορωνοϊού”

Δείτε επίσης

Λαμία-περιστατικό βίας δασκάλου προς γονέα μαθητή: Τι λέει η Δ/ντρια Εκπ/σης Π. Χουλιάρα | VIDEO
Νέα Προγράμματα Σπουδών 2021: Δείτε τα όπως κοινοποιήθηκαν από το ΙΕΠ
Εκθεση ΑΔΙΠΠΔΕ 2021: “Σχολικά Εγχειρίδια: Από τη Θεωρία στα Κριτήρια Αξιολόγησης”
ΔΟΕ: Παράνομες εντολές προς στελέχη εκπαίδευσης από ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: “Είναι κακό που τα παιδιά κάνουν μάθημα στα σχολεία τους με τους δασκάλους και συμμαθητές τους;”
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση