Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Πάνω από 70% των σχολείων προχώρησαν στην αξιολόγηση-Δεν κλείνουν τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Πάνω από 70% των σχολείων προχώρησαν στην αξιολόγηση-Δεν κλείνουν τα σχολεία-Τι είπε για την καταδίκη του καθηγητή του Γυμνασίου Μοσχάτου σε φυλάκιση 20 μηνών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

70% των σχολείων προχώρησαν στην αξιολόγηση

Στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA LIVE NEWS μίλησε σήμερα Τρίτη 2.11.2021 το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου,

αναφορικά με τον καθηγητή Γυμνασίου του Μοσχάτου, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 20 μηνών, κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή, καθότι κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας για το γεγονός της  σεξουαλικής παρενόχλησης 12χρονης μαθήτριας.

Η κα Κεραμέως υπενθύμισε πως

αμέσως προχώρησε σε υπογραφή της πράξης θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα του εν λόγω καθηγητή, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν.

Οπως επίσης η δημόσια καταγγελία περιστατικού

πολύωρου “αναγκαστικού εγκλεισμού” του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, από ομάδα 20-30 ατόμων, προκάλεσε την παρέμβαση της.

Ακολούθως η Υπουργός ερωτήθη για την πορεία της αξιολόγησης

των σχολικών μονάδων απαντώντας πως πάνω από το 70% των σχολικών μονάδων έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης.

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία

από τη στιγμή που στη χώρα έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και έξαρση της πανδημίας κορονοϊού, η κα Κεραμέως τόνισε πως μόνον 8 στα 80.000 συνολικά Τμήματα σχολείων έχουν κλείσει κι αυτό γιατί υπάρχει πολύ αυξημένο testing σε περίπτωση κρούσματος. Ως εκ τούτου η απάντηση στο ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία λόγω κρουσμάτων covid η απάντηση είναι αρνητική.

Δείτε επίσης

 ΠΑΣΑΔ: Προσλήψεις Δ Φάσης την επόμενη εβδομάδα
Δήλωση edupass: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις-Ποιοι-πότε και πως την υποβάλλουν
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τι απάντησε για το αν υπάρχει σκέψη να κλείσουν τα σχολεία στις “κόκκινες” περιοχές
ΦΕΚ: Κανονισμός λειτουργίας ΕΔΥ-ΣΔΕΥ: Καθήκοντα και αρμοδιότητες μελών
Ειδική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Αιτήσεις από Παρασκευή 29.10 έως και Πέμπτη 4.11.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση