Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Παράταση σχολικού έτους εντός Ιουνίου-Κανονικά οι Πανελλαδικές-Μέριμνα για Γυμνάσια & Λύκεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Παράταση σχολικού έτους εντός μηνός Ιουνίου-Κανονικά οι Πανελλαδικές-Ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – Τι είπε στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Κεραμέως: Παράταση σχολικού έτους

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στα κλειστά Πανεπιστήμια, στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων και στο άνοιγμα τους, τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών ΕΑΕ, τις εξετάσεις, την παράταση του σχολικού έτους, την Τηλεκπαίδευση, τα τάμπλετ στους μαθητές.

Για τις 365 ημέρες κατά τις οποίες είναι κλειστά τα Πανεπιστήμια είπε:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πανδημία έχει επηρεάσει πάρα πολύ τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Η αλήθεια είναι πως η Τηλεκπαίδευση προχωράει πολύ καλά, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης την δια ζώσης εκπαίδευση.

Συζητείται εκτενώς από τους ειδικούς το θέμα των πρακτικών ασκήσεων. Ηδη έχουν επιτραπεί οι πρακτικές ασκήσεις για τελειόφοιτους στα υγειονομικά επαγγέλματα, στις επιστήμες υγείας.

Τεράστια η προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των φοιτητών των μαθητών να συνεχισθεί η διαδικασία της εκπαίδευσης μέσω Τηλεκπαίδευσης.

Ομως οι πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν δει το Πανεπιστήμιο.

Για το οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είπε:

Ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας, κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Κάθε εβδομάδα συζητάμε με την επιτροπή των ειδικών στη βάση των νέων δεδομένων.

Για το άνοιγμα των σχολείων:

Για την κυβέρνηση είναι προτεραιότητα η οικονομία και τα σχολεία με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Γίνονται ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση του εκπαιδευτικού πληθυσμού.

Για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών ΕΑΕ είπε:

Εχει αρχίσει ήδη το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό από τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Εγιναν μεγάλες προσπάθειες οι εκπαιδευτικοί κατά προτεραιότητα, οι ειδικής αγωγής και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα ειδικά σχολεία να μπορούν να μπουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Υπάρχει και η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ κόβιντ για όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας και για όσους μαθητές επιθυμούν άνω των 16 ετών

Για το αν εξυπηρετεί την κυβέρνηση να είναι κλειστά τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία για να έχει λιγότερες αντιδράσεις σε ότι νομοθετεί η αποφασίζει είπε:

Ο διάλογος είναι μέρος κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας και εδώ είμαστε να συζητούμε και εν μέσω πανδημίας για οποιαδήποτε αλλαγή στην εκπαίδευση σε οποιαδήποτε βαθμίδα.

Προφανώς πρώτη προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν οι εκπαιδευτικές βαθμίδες και έχουμε αγωνισθεί και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτό, γιατί προφανώς και η Τηλεκπαίδευση έχει τα όριά της. Είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης.

Για τις εξετάσεις είπε:

Οι αποφάσεις λαμβάνονται, όπως και πέρυσι, αργότερα ανάλογα με τα δεδομένα, να ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, πόσο έχει προχωρήσει η ύλη και ούτω καθεξής.

Δεν διστάζουμε να αναπροσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως προχωρήσαμε σε ανύποπτο χρόνο σε μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά φέτος, όπως διεξάγονται κάθε χρόνο.

Για την παράταση του σχολικού έτους είπε:

Ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση του σχολικού έτους εντός του μηνός Ιουνίου, κυρίως γιατί θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό το κομμάτι της διάδρασης, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντική η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, παρότι προχωρά η ύλη με την Τηλεκπαίδευση.

Σημαντική και η αλληλεπίδραση των μαθητών μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς τους.

Για την Τηλεκπαίδευση είπε:

Η Τηλεκπαίδευση λειτουργεί και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν.

Σκέφτομαι πάρα πολύ συχνά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που τόσες ώρες μπροστά από μια οθόνη προσπαθούν προκειμένου σ αυτές τις αντίξοες συνθήκες να συνεχισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Για τα τάμπλετ στους μαθητές είπε:

Εντός των επόμενων ημερών θα έχουμε τις υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Δείτε επίσης

Εμβολιασμός προσωπικού ειδικών σχολείων και μαθητών: Ξεκινάει ο προγραμματισμός των ραντεβού
Μακρή-ειδικά σχολεία: Γιατί δεν έκλεισαν-Εχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί
Οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από Τρίτη 16.03.2021: Παράθεση εγγράφων από το Υπ. Παιδείας
Ζέττα Μακρή για ειδικά σχολεία-παράταση σχολ. έτους-voucher 200 ευρώ-άνοιγμα σχολείων-Πανελλαδικές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση