Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Πριν το Πάσχα δεν ανοίγουν Γυμνάσια-Δημοτικά-Τι απάντησε για το “όχι” Τσιόδρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Πριν το Πάσχα δεν ανοίγουν Γυμνάσια-Δημοτικά-Τι απάντησε για το “όχι” του Καθηγητή Σ. Τσιόδρα αναφορικά με την δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων – Επέκταση self test σε καθαρίστριες, οδηγούς και λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία.

Πριν το Πάσχα δεν ανοίγουν Γυμνάσια-Δημοτικά

Στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” του ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Θα ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης;

Σε ερώτηση αν την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα των Γυμνασίων η κα Κεραμέως απάντησε ως εξής:

“Για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των Λυκείων, πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.

Συνεχίζεται η τελεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες. Θυμίζω ότι τα Λύκεια έχουν μείνει για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και επίσης έχουμε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πλησιάζουν”.

Αν θα ξανακλείσουν τα σχολεία σε περίπτωση πολλών ασυμπτωματικών φορέων

Η Υπουργός στην ερώτηση αν σε περίπτωση που προκύψει ένας μεγάλος αριθμός συμπτωματικών φορέων του κορονοϊού μετά τη χρήση των self test θα παρθεί απόφαση να κλείσουν τα σχολεία, απάντησε πως:

“Η διαδικασία είναι δυναμική, πηγαίνουμε βήμα-βήμα και πολύ προσεκτικά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ανοίγουμε βαθμίδα-βαθμίδα στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών.

Με το εργαλείο των self test η Αυστρία κατάφερε να έχει λιγότερους ασυμπτωματικούς φορείς τον Μάρτιο του 21 απότι τον Νοέμβριο πριν το 2ο κύμα του κορονοϊού”.

Ερώτηση για το γιατί δεν είχαμε πιλοτικό πρόγραμμα self test

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε το πρόγραμμα των self test να είναι πιλοτικό για δυο εβδομάδες μέχρι το Πάσχα απάντησε ως εξής:

“Η Τηλεκπαίδευση είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και χωρίς να μπορεί υποκαταστήσει την δια ζώσης λειτουργία, βοήθησε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά είναι μια λύση ανάγκης.

Υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη τα παιδιά να βρίσκονται στην τάξη στον φυσικό τους χώρο και θωρακίζουμε το πλαίσιο με δυο υποχρεωτικά τεστ. Επίσης πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις”.

Για το “ΟΧΙ” του Καθηγητή Σ. Τσιόδρα

Στην ερώτηση αν προβληματίζεται από το όχι του Καθηγητή Σ. Τσιόδρα στο άνοιγμα των σχολείων η Υπουργός απάντησε πως ήταν από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες που έχουν υπάρξει η χθεσινή της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων της χώρας.

Επισήμανε δε πως η επιτροπή είναι ακέραιη επιστημονικά και το κάθε μέλος εκφέρει τη γνώμη του.

Κατατακτήριες εξετάσεις

Για τις κατατακτήριες εξετάσεις είπε πως μόλις επιτραπούν οι δια ζώσης εξετάσεις στα Πανεπιστήμια θα ανοίξει ο δρόμος και για τη διενέργεια των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Λειτουργία κυλικείων-Επέκταση self test σε καθαρίστριες, οδηγούς, εργαζόμενους στα σχολεία

Για τα κυλικεία ανέφερε πως θα λειτουργούν με προσαρμοσμένη λειτουργία και πως η Κυβέρνηση εξετάζει και τη διενέργεια τεστ και για όσους στην εκπαιδευτική κοινότητα προσφέρουν υπηρεσίες.

Δείτε επίσης

15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing
Πως κάνουμε το self test βήμα-βήμα: Video με οδηγίες χρήσης
Νίκη Κεραμέως-self-tests: Τα 5 απαιτούμενα βήματα όπως τα ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση | Video
Κεραμέως: Επαναλειτουργία Λυκείων από 12.04 με τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος-self test: Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος
Π.Φ.Σ: self test μόνο σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς-Οχι από εφημερεύοντα φαρμακεία

Πριν φύγετε

Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση