Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ: “Βρίσκουμε λύση σε κάθε πρόβλημα-Ψάχνετε πρόβλημα σε κάθε λύση”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ: “Βρίσκουμε λύση σε κάθε πρόβλημα-Ψάχνετε πρόβλημα σε κάθε λύση” – Η ομιλία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή.

Κεραμέως-Πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό νόμο, μίλησε στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η κα Κεραμέως

απέρριψε τις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφερόμενη στο σχέδιο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών για την στήριξη των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των νοικοκυριών, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της οικονομίας:

Χαρακτηριστικά ανέφερε

“Είναι αδιανόητο, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να εγκαλείτε εσείς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σαν να μην περάσατε ποτέ από το τιμόνι της χώρας με τα γνωστά σε όλους οδυνηρά αποτελέσματα”

Προσέθεσε δε
  • “Να τα πούμε τα πράγματα όπως είναι πραγματικά; Δεν έχετε καμία αγωνία για τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα νοικοκυριά.
  • Δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Δεν έχετε καμία ικανότητα και καμία διάθεση να προασπιστείτε τα οικονομικά των μικρομεσαίων. Και φυσικά δεν ανησυχείτε για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, για τα παιδιά και τα σχολεία.[…]
  • Αντίδραση για την αντίδραση, ανευθυνότητα και δημαγωγία. Την ίδια ακριβώς στάση κρατάτε και στα θέματα της Παιδείας”.
Αναφερόμενη στο έργο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κα Κεραμέως υπενθύμισε:

«Καίτοι εν μέσω πανδημίας, έχουμε υλοποιήσει ήδη -και δρομολογήσει και άλλες- μεταρρυθμίσεις, με στόχο ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, πιο αυτόνομο και ελεύθερο, πιο εξωστρεφές.

Ξεκινώντας από κάτω, από τις βάσεις, από τα θεμέλια:…….

Δείτε αναλυτικά τις 13 δράσεις του ΥΠΑΙΘ στην Ομιλία της Υπουργού στη Βουλή για την πρόταση μομφής-25.10.2020

Δείτε επίσης

Κεραμέως στο ethnos.gr: Οι 8 αλλαγές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
ΦΕΚ με νέα μέτρα προστασίας κορονοϊού: Παραρτήματα με Οδηγίες
Νομοσχέδιο προσλήψεων Δημοσίου: Επαφές ΥΠ.ΕΣ με ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Μέρα25-Τι θα γίνει με το χώρο της Εκπ/σης

Πριν φύγετε

Πλατφόρμα eDiplomas: Αντίγραφα τίτλων σπουδών-καταπολέμηση φαινομένου πλαστών πτυχίων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση