Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς: Επιθυμούμε τον διάλογο, επενδύουμε στην Παιδεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς: Επιθυμούμε τον διάλογο, επενδύουμε στην Παιδεία – Συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς

Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα γραφεία του στην Καλαμάτα επισκέφθηκε εχθές 01 Φεβρουαρίου 2020 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με το Διοικητικό Συμβούλιο υποδέχθηκαν την Υπουργό τη στιγμή που, όπως βλέπουμε στο tharrosnews.gr, Σύλλογοι Eνώσεων Γονέων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καθώς και άλλα σχήματα παρεμβάσεων την περίμεναν, φωνάζοντας συνθήματα και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για ζητήματα Παιδείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Καλαμάτας :

Τα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύλλογοι Eνώσεων Γονέων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καθώς και άλλα σχήματα παρεμβάσεων περίμεναν την υπουργό φωνάζοντας συνθήματα και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για ζητήματα Παιδείας κατά την είσοδο της.

Την υπουργό στα γραφεία των εκπαιδευτικών την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος καθώς και το διοικητικό συμβούλιο. Με την έναρξη της σύσκεψης υπήρξε παρέμβαση διαμαρτυρίας από συλλόγους.

Ακολούθησε σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο όπου η Υπουργός άκουσε τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης η υπουργός σε δηλώσεις της τόνισε ότι όπου και αν βρίσκεται επιθυμεί να συναντά εκπαιδευτικούς.

Συμπλήρωσε δε , ότι με χαρά δέχθηκε και τους εκπαιδευτικούς που εξέφρασαν παράπονα και προβληματισμούς, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο επενδύει στο διάλογο, καθώς πρόκειται για θεμέλιο δημοκρατίας.

Αναφορικά με τη συνάντηση σημείωσε ότι άκουσε προσεκτικά όλα τα ζητήματα, κρατώντας σημειώσεις και δίνοντας απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα. Κλείνοντας, τόνισε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, επενδύουν έμπρακτα στην παιδεία καθώς ήδη το υπουργείο έχει δρομολόγηση μια σειρά από προσλήψεις.

Η κα Κεραμέως υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στη Μεσσηνία για να επισκεφτεί σχολεία της περιοχής, κάτι που προγραμμάτιζε για την προηγούμενη Παρασκευή αλλά την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της λόγω έκτακτων υποχρεώσεων της στο Κοινοβούλιο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως στην Καλαμάτα: Ενημέρωση – video

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη εφ όλης της ύλης: Διορισμοί, αλλαγές στην Παιδεία και…Αλέξης Τσίπρας
Ανάκληση εγγράφου Ημερίδας της Χριστιανικής Αγωγής από την Υπουργό Παιδείας
Κεραμέως για αναπληρωτές: Διάταξη για διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων και διετία αντί τριετίας η ισχύς Πινάκων
Βουλή: Συζήτηση 8 Επίκαιρων Ερωτήσεων Υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 3/2/2020
Κατανομή θέσεων υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Παιδείας

Πριν φύγετε

Συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών 39.420: 13.371 Β/θμια – 25.358 Α/θμια – 46% ΕΑΕ | Ανάλυση
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: Νέες Θεματικές, Συντονιστές Σχολ. Σύμβουλοι, Σχολ. Σύμβουλοι, Στελέχη εκπ/σης κ.α.
Μεταθέσεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Τέλη Μαρτίου, το νωρίτερο, οι Οριστικοί 3ΕΑ – Τι θα γίνει με τις Μεταθέσεις 2019-20 ;
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση