Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-ΣΚΑΙ 22/03: Τρεις λύσεις για κλειστά σχολεία και Πανελλαδικές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-ΣΚΑΙ 22/03: Τρεις λύσεις για τα κλειστά σχολεία και τις Πανελλαδικές – Τι είπε για τις επιπτώσεις των κλειστών σχολείων, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα προγράμματα Εράσμους.

Κεραμέως-ΣΚΑΙ 22/03

Τρεις λύσεις υπάρχουν για να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά, σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.

Η Υπουργός αφού υπενθύμισε πως σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αποφασίσθηκε η απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, έως και τις 10 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, δήλωσε πως τρεις λύσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αναφερόμενη και στην ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι 3 λύσεις-επιλογές
  • Η επέκταση του σχολικού έτους.
  • Η μείωση της ύλης.
  • Η μετακύλιση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών, όσο το δυνατόν κοντύτερα χρονικά στην καθιερωμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Η απόφαση θα ληφθεί, σύμφωνα με την Υπουργό, συνεκτιμώντας τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό, ο οποίος πλήττει την παγκόσμια κοινότητα και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτε περισσότερο συγκεκριμένο.

Εδώ να σας υπενθυμίσουμε την ημερομηνία έναρξης των περσινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, η οποία για τα ΕΠΑΛ ήταν η 6η Ιουνίου 2019 και για τα Γενικά Λύκεια ήταν η 7η Ιουνίου 2019.

Η Υπουργός Παιδείας για μια ακόμη φορά διαβεβαίωσε πως θα γίνει ότι χρειασθεί για να μην χαθεί η φετινή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η κα Κεραμέως δήλωσε πως υπάρχει ενθουσιώδης υποδοχή από τους μαθητές και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της, η οποία κρίνεται πολύ επιτυχημένη.

Για τα προγράμματα Εράσμους ανέφερε πως γίνονται συντονισμένες ενέργειες για τον επαναπατρισμό των φοιτητών που τα παρακολουθούν.

Δείτε

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Επιδίωξη η διεξαγωγή τους όσο το δυνατόν κοντύτερα στην καθιερωμένη ημερομηνία

_____________________

Το ΦΕΚ των κλειστών σχολείων

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο 21/03/2020 στο ΦΕΚ B 956 – 21.03.2020 η ΚΥΑ με την οποία αποφασίσθηκε η απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. 

Δείτε το ΦΕΚ B 956 – 21.03.2020  

 Δείτε επίσης

Κορονοϊός-Διατάξεις Υπουργείου Παιδείας: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Χαρτογράφηση κορονοϊού στην Ελλάδα: Η πρώτη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ | Γραφήματα
Ενημέρωση για κορονοϊό 21-03-2020: 35 νέα κρούσματα-530 σύνολο-13 θάνατοι-100 νοσηλείες-18 διασωληνωμένοι
Απαγόρευση μετακινήσεων σε νησιά: Επιτρέπονται ακτοπλοϊκά μόνον των μονίμων κατοίκων
Εκ περιτροπής εργασία υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας: ΠΔΕ-ΔΠΕ-ΔΔΕ-Δ/ντες, Υποδ/ντες
Διευκρινήσεις για λειτουργία ΚΕΣΥ: Αναστολή φυσικής παρουσίας μαθητών
Εγκύκλιος άδειας ειδικού σκοπού-προστασίας ευπαθών ομάδων υπαλλήλων δημοσίου
Επέκταση ειδικής άδειας: Και σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου | ΦΕΚ

Πριν φύγετε

Νέο Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους
Λίστα κλειστών επιχειρήσεων έως 31/03/2020 λόγω κορονοϊού
Νέα μέτρα κορονοϊού για Δημόσιο: Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση