Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Ευόσμου: Τι είπε για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κορονοϊού | Video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Ευόσμου: Τι είπε για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας και πρόληψης αναφορικά με την πανδημία κορονοϊού – video.

Κεραμέως στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Ευόσμου

Από το Δημοτικό σχολείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κο Κόπτση, μίλησε στην εκπομπή Happy Day στο κανάλι ALPHA, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η κα Υπουργός αναφέρθηκε στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και στα μέτρα προστασίας και πρόληψης που είναι προγραμματισμένα για εφαρμογή αναφορικά με την πανδημία κορονοϊού.

Για τις μάσκες είπε
πως είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο προστασίας το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί για να υπάρξει ασφαλής λειτουργία του σχολείου.
Σε ερώτηση
για το πως θα αντιμετωπισθούν οι μαθητές που δεν θα φορέσουν μάσκα, ανέφερε πως το πιο σημαντικό είναι πως θα υπάρξει ενημέρωση και καθοδήγηση των μαθητών για την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας, ευελπιστώντας πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα τέτοιου είδους.
Αναφέρθηκε επίσης
  • Στις προβλέψεις της ΚΥΑ για τις περιπτώσεις όπου η χειλεοανάγνωση αποτελεί μέσο επικοινωνίας να προκρίνεται η διαφανής προσωπίδα.
  • Στη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός.
  • Στις εξαιρέσεις από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς κ.α.).
mathainoumeasfaleis.gov.gr
Η κα Κεραμέως ανέφερε επίσης πως λειτουργεί το site, mathainoumeasfaleis.gov.gr, με πληροφορίες αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για όλες τις εκπαιδευτικές δομές, με χρήσιμο υλικό προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον κορονοϊό, και τις επιπτώσεις στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.
Για τα Ολοήμερα και την πρόσληψη αναπληρωτών είπε
  • Υπάρχει πρόβλεψη προσλήψεων εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν κενά εκπαιδευτικών που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από τους ανήκοντες σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
  • Προχωρήσαμε σε σημαντική διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου για να καλύψουμε ανάγκες
Για την προμήθεια παγουριών είπε

Θα μοιρασθούν στους μαθητές και εκτός από την προστασία που θα προσφέρουν έναντι του κορονοϊού, θα περιορίσουν και τη χρήση των πλαστικών μπουκαλιών, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Video από την επίσκεψη της κας Κεραμέως στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Οι Δηλώσεις της Υπουργού κατά την επίσκεψή της στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Δείτε επίσης

Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία: Eγγραφή και φοίτηση των μαθητών/τριών | ΦΕΚ
Λειτουργία Δημοτικών σχολείων 2020-21 | Εγγραφο
Λειτουργία Νηπιαγωγείων 2020-21 | Εγγραφο
Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΑΕ-ΣΔΕ-ΙΕΚ-ΚΔΒΜ-ΓΑΚ-Βιβ/θκών-Φροντ/ρίων-ΚΞΓ | ΦΕΚ
Αδειες εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ 08.09.2020 για την αντιμετώπιση διασποράς κορονοϊού | Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση