Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως στο Ράδιο Εβρος: Οι ειδικοί θα υποδείξουν το κλείσιμο των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Κεραμέως στο Ράδιο Εβρος: Οι ειδικοί θα υποδείξουν το κλείσιμο των σχολείων – Τι είπε η Υπουργός στα πλαίσια της σημερινής επίσκεψής της στον Εβρο.

Κεραμέως στο Ράδιο Εβρος

Στο Ράδιο Εβρος μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής της στον Εβρο.
Στήριξη στην ακριτική Ελλάδα
Η κα Κεραμέως μίλησε για το ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην ακριτική Ελλάδα, το οποίο στέλνει η επίσκεψη σχολικών μονάδων στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, και στα Ρίζια.
Καθηγητές – μαθητές – γονείς
Η Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνευρεθεί με δασκάλους, καθηγητές και μαθητές, οι οποίο μαζί με τους γονείς αποτελούν κατά την κα Κεραμέως τρεις σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι στην καθημερινότητά τους ζουν με τα προβλήματα και τις προκλήσεις της εκπαίδευσης.

“Είμαι εδώ για να συνομιλήσω μαζί τους να καταγράψω σκέψεις που έχουνε καθώς βρισκόμαστε και προ των πυλών σημαντικών αλλαγών στην εκπαίδευση“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μόνιμοι διορισμοί
Αναφορά έκανε η Υπουργός και στο θέμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα για τους πρώτους 1.041 διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ, τους οποίους έχει υπογράψει.
Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού
Επίσης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του κορονοϊού και της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σχολείων, δηλώνοντας πως ακολουθεί τις οδηγίες των πλέον αρμοδίων για το θέμα, των λοιμωξιολόγων των επιδημιολόγων και του ΕΟΔΥ, οι οποίοι είναι αυτοί που θα υποδείξουν περί αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων αλλά και των λοιπών εκπαιδευτικών δομών.
Ακούστε αναλυτικά τι είπε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

Δείτε σχετικά

Κεραμέως για αποφοίτους ΕΕΕΕΚ: Δημιουργούμε Προστατευμένα Εργαστήρια

Δείτε ακόμη

Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι: Αύξηση θέσεων στις ΕΔΕΑΥ και στα ΚΕΣΥ
Πρόσκληση για Εργαστήρια Δεξιοτήτων από το ΙΕΠ: Σε Φορείς, Οργανισμούς, Επιστημονικά Ιδρύματα
Πρόσκληση για Εργαστήρια Δεξιοτήτων από το ΙΕΠ: Σε Φορείς, Οργανισμούς, Επιστημονικά Ιδρύματα
Νομοσχέδιο 3 Αξόνων για την Παιδεία: Παρουσιάσθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο
Δείτε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο εδώ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση