Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα Δημοτικών-Γυμνασίων μετά το Πάσχα, αλλά θα συζητήσουμε με τους ειδικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα Δημοτικών-Γυμνασίων μετά το Πάσχα, αλλά θα συζητήσουμε με τους ειδικούς-Τι είπε για το άνοιγμα Λυκείων με self test, για το πόσα Λύκεια είναι κλειστά, Προαγωγικές και Πανελλαδικές, εξετάσεις Ξένων Γλωσσών, πρακτικές ασκήσεις, voucher τεχνολογικού εξοπλισμού, παράταση σχολικού έτους, εργαστήρια δεξιοτήτων, εκκλησίες το Πάσχα.

Στόχος το άνοιγμα Δημοτικών-Γυμνασίων μετά το Πάσχα

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως μίλησε σήμερα Κυριακή στο κανάλι OPEN για το πρόγραμμα Voucher, για την επιστροφή των μαθητών Λυκείου στο σχολείο με ασφάλεια, για το άνοιγμα και των λοιπών βαθμίδων εκπαίδευσης, για τις προαγωγικές εξετάσεις, τις πρακτικές και την παράταση του σχολικού έτους.

Επίσης μίλησε για αλλαγές τη νέα σχολική χρονιά με την εισαγωγή των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, για τις εξετάσεις Ξένων Γλωσσών και τις συνθήκες λειτουργίας των ναών το Πάσχα.

Συγκεκριμένα η κα Κεραμέως μίλησε:
Για τα voucher αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού

Το πρόγραμμα  προχωράει με γοργούς ρυθμούς, έχουν εγκριθεί voucher για 336.000 παιδιά και είναι ένα πρόγραμμα που εκτείνεται στα 112 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει να στηρίξει τις πιο ευάλωτες οικογένειες για να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, για να χτίσουμε πάνω στο κεκτημένο της Τηλεκπαίδευσης.

Τον τελευταίο χρόνο έγινε ένα τεράστιο άλμα στις ψηφιακές δεξιότητες, άλμα στην ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης. Το μεγάλο στοίχημα είναι πως όλο αυτό θα το αξιοποιήσουμε.

Εχουν ξεκινήσει να δίνονται τα voucher και δίνονται σε καθημερινή βάση με οδηγίες για την εξαργύρωσή τους σε καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Για την επιστροφή των μαθητών Λυκείου στα σχολεία και τα sef test

Τα παιδιά του Λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία με συνθήκες ασφάλειας. Ξεκινήσαμε με το πρόσθετο, το πολύ σημαντικό εργαλείο το self test, που μας βοηθάει να ανιχνεύουμε πιο νωρίς αυτούς που είναι ασυμπτωματικοί.

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, που έχει συνεργασθεί γι αυτό το νέο εργαλείο.

Με τη διαδικασία αυτή βρέθηκαν σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν ήξεραν πως είναι φορείς του ιού, κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι ήταν ασυμπτωματικοί και δυνητικά θα μπορούσαν να έχουν κολλήσει χιλιάδες ανθρώπους.

Για το πόσα Λύκεια έκλεισαν λόγω κρουσμάτων

Αυτή τη στιγμή έχουμε λιγότερο από 1% των τμημάτων των Λυκείων της χώρας κλειστά.

Για το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης

Θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα με την επιτροπή. Στόχος της Κυβέρνησης να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες αμέσως μετά το Πάσχα.

Η 10η Μαίου είναι ένα στόχος της Κυβέρνησης αλλά θα συζητήσουμε με τους ειδικούς.

Για τη διεξαγωγή ή μη των Προαγωγικών εξετάσεων

Οι αποφάσεις για τις Προαγωγικές εξετάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τα Γυμνάσια της χώρας.

Για τις Πανελλαδικές

Οι Πανελλαδικές προχωρούν κανονικά και η έναρξή τους δρομολογείται εντός Ιουνίου. Θα δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε ξεκινάνε.

Για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών

Για τις πρακτικές ασκήσεις έχει τεθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών και περιμένουμε τις εισηγήσεις. Για την ώρα έχουν εγκριθεί για τις Επιστήμες Υγείας, φοιτητών που είναι επί πτυχίω.

Για τα Εργαστήρια δεξιοτήτων

Από τον Σεπτέμβριο μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο Πρόγραμμα όλων των σχολείων τα Εργαστήρια Δραστηριοτήτων, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια με θεματικές όπως, εθελοντισμός, υγιεινή διατροφή, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σεβασμός στη διαφορετικότητα κλπ.

Για την παράταση του σχολικού έτους

Εξετάζεται εντός του μηνός Ιουνίου για να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης διδασκαλίας και επίσης γιατί είναι πάρα πολύ σημαντική η διάδραση, η ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μαθητών.

Για τις εξετάσεις Ξένων Γλωσσών

Μπορούν να γίνονται εξετάσεις για Ξένες Γλώσσες, έδωσε το πράσινο φως η επιτροπή υπό συγκεκριμένους όρους και με επίδειξη αρνητικού self test.

Για τις εκκλησίες το Πάσχα

Αυτή τη στιγμή είναι ανοικτοί όλοι οι χώροι λατρείας. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών από δω και πέρα.

Μπορεί να αξιοποιηθούν και οι εξωτερικοί χώροι. Θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα.

Δείτε επίσης

Νέο ΦΕΚ-κορονοϊός: Τι ισχύει από 19 έως 26.04-Μέτρα προστασίας ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης
Ενημέρωση για κορονοϊό: Δεν συζητήθηκε το άνοιγμα Φροντιστηρίων-Πιθανά μετά το Πάσχα
Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού
Ενημέρωση για υποχρεωτικό self test σε μαθητές, εκπ/κούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ, λοιπό προσωπικό | Εγκύκλιος

Πριν φύγετε

Μαγιορκίνης-self test: Λιγότερο από 1 στα 1.000 τα ψευδώς αρνητικά-Μεγάλη η επιτυχία του προγράμματος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση