Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα Λυκείων-Γυμνασίων την επόμενη εβδομάδα με self-testing

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα Λυκείων-Γυμνασίων την επόμενη εβδομάδα με self-testing-Για τις προαγωγικές δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις-Την άλλη εβδομάδα οι αιτήσεις για το voucher των 200 ευρώ.

Στόχος το άνοιγμα Λυκείων-Γυμνασίων

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, για την παράταση του σχολικού έτους, τις Πανελλαδικές, τα Φροντιστήρια, τις Κατατακτήριες, τις Προαγωγικές εξετάσεις, τα voucher των 200 ευρώ.

Για το άνοιγμα σχολείων είπε

Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα σχολεία μας, μιας και προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ν ανοίξουν τα σχολεία.

Είχαμε μια συζήτηση την Παρασκευή με την επιτροπή των ειδικών όπου παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για το πως μπορεί να γίνει το άνοιγμα σε πρώτη φάση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή Γυμνασίων και Λυκείων.

Προσπαθούμε ιδανικά ν ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί να δούμε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κατά προτεραιότητα Λύκεια και Γυμνάσια, γιατί τα σχολεία αυτά έχουν μείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλειστά και έχουμε εξετάσεις που επίκεινται.

Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing, τα οποία θα είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι.

Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία, μέχρι 4 το μήνα.

Κάθε Δευτέρα πρωί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test.  Στόχος να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας.

Όλα τα υπάρχοντα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαλείμματα, αποστάσεις κλπ.

Για το άνοιγμα των Δημοτικών είπε

Είναι μια δυναμική διαδικασία και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Συζητάμε κάθε βήμα με τους ειδικούς, θα περιμένουμε τις εισηγήσεις τους και αυτή την εβδομάδα.

Στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στη διά ζώσης εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο, αλλά λύση ανάγκης.

Έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Το Πάσχα δε θα γίνουν μαθήματα. Θα δούμε τι θα γίνει με τα Δημοτικά ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών.

Για την παράταση του σχολικού έτους είπε

Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης εντός του μηνός Ιουνίου.

Για τις Πανελλαδικές είπε

Θα διεξαχθούν κανονικά εντός του μηνός Ιουνίου. Εχει ήδη γίνει μείωση της ύλης κατά 25-30%. Περαιτέρω μείωση της ύλης δεν εξετάζεται.

Για τις κατατακτήριες είπε

Δεν υπάρχει κάποια εισήγηση των ειδικών ακόμη. Περιμένουν να μας δώσουν το πράσινο φως να μπορέσουν να γίνουν δια ζώσης.

Για τα Φροντιστήρια είπε

Δεν υπάρχει κάποια εισήγηση έως τώρα για τα Φροντιστήρια.

Για το voucher των 200 ευρώ είπε

Έχει ανοίξει η πλατφόρμα και καταθέτουν τις προτάσεις τους οι προμηθευτές. Είναι ένα πρόγραμμα 112 εκατ. ευρώ, ένα από τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επωφελούμενοι είναι 560.000 νέοι από 4 έως 24 ετών, που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, από νηπιαγωγεία μέχρι και πανεπιστήμια.

Έρχεται αυτό το μαζικό πρόγραμμα προκειμένου ένα voucher ύψους 200 ευρώ σε κάθε επωφελούμενο για να μπορέσει να προβεί σε αγορά επιπλέον τεχνολογικού εξοπλισμού.

Την άλλη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους. Ολα γίνονται αυτοματοποιημένα και θα μπορούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Μιλάμε για 560.000 ωφελούμενους. Εν δυνάμει 560.000 συσκευές. Μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο. Έγιναν μαζικές παραγγελίες συσκευών ώστε να καλυφθεί ο τεράστιος αριθμός επωφελούμενων.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις είπε

Δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι αποφάσεις. Θα περιμένουν να δούμε πότε ακριβώς θ ανοίξουν τα σχολεία.Θα εξετάσουμε τα δεδομένα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζουμε να μη γίνουν και φέτος όπως και πέρυσι.

Θα κάνουμε οτιδήποτε προς όφελος των παιδιών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δείτε επίσης

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε Εμβολιαστικά Κέντρα | Εγγραφο
Ζ. Μακρή: Ασφαλές άνοιγμα σχολείων με Self–test κάθε Δευτέρα-Αδιάθετες δόσεις εμβολίων και σε εκπ/κούς
Μέτρα κορονοϊού έως 5 Απριλίου 2021 | ΦΕΚ
Ανοιγμα σχολείων-self-test-προσωπικά δεδομένα: Η τοποθέτηση του Αναπλ. Υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη
Απόφαση για σχολεία την επόμενη εβδομάδα-Υποχρεωτικό το τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ρεκόρ ειδικών σχολείων σε αναστολή λόγω κρουσμάτων covid: Ενημέρωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση