Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-σύμβαση CISCO: “Είναι αποδοχή δωρεάς, ελάτε να τη δείτε”-Ολος ο διάλογος στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-σύμβαση CISCO: Είναι αποδοχή δωρεάς, ελάτε να τη δείτε-Ο διάλογος με την Χαρά Κεφαλίδου του ΚΙΝΑΛ, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Κεραμέως-σύμβαση CISCO

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας του ΚΙΝΑΛ, κας Χαράς Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Χωρίς tablets και τεχνολογικό εξοπλισμό χιλιάδες μαθητές παραμένουν εκτός τηλε-εκπαίδευσης,” ετέθη η ερώτηση προς την κα Κεραμέως αναφορικά με τη σύμβαση της εταιρίας CISCO, που σχετίζεται με την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης.

Αναλυτικά ο σχετικός διαμειφθείς διάλογος

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Tι γίνεται με τη σύμβαση της CISCO, γιατί τόση άρνηση για τη δημοσιοποίησή της;

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Κυρία Κεφαλίδου, όπως σας έχω πει και όπως έχω πει δημοσίως, έγινε μία δημόσια πρόσκληση το καλοκαίρι προκειμένου να έρθουν όλοι οι πάροχοι τηλεδιασκέψεων.

Συνεχίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας με τη CISCO. Καταρτίστηκε η σύμβαση, κατατέθηκε εκεί που ζητήθηκε αρμοδίως στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κυρίως όμως, πρόκειται για μια αποδοχή δωρεάς.

Και εδώ και δύο εβδομάδες, κυρία Κεφαλίδου, έχω πει ότι είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος, λοιπόν, για τη σύμβαση και ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κομμάτων ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς, κανένας δεν ήρθε.

Δεν ήρθε ούτε ένας.

Εγώ λοιπόν, το επαναλαμβάνω, είναι μία αποδοχή δωρεάς που δεν έχει υποχρεώσεις.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Η σύμβαση της CISCO οφείλει να συζητηθεί στη Βουλή. Προσβάλλετε την κοινοβουλευτική διαδικασία, όταν λέτε «ελάτε με ραντεβού στο γραφείο μου» να ρίξετε κλεφτές ματιές.

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Κυρία Κεφαλίδου, δεν ξέρω γιατί τόση αναστάτωση, δεν καταλαβαίνω.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Τι περιλαμβάνει που δεν αντέχει τη δημόσια συζήτηση;

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Ελάτε, κυρία Κεφαλίδου, να δείτε τη σύμβαση.

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Η σύμβαση είναι αποδοχή δωρεάς. Δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος. Έχει τεχνικά χαρακτηριστικά. Ελάτε να δείτε τη σύμβαση. Αν είναι να κάνετε μόνο φασαρία στα κανάλια για το θεαθήναι, ελάτε να δείτε τη σύμβαση.

_____________________

Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Επί του θέματος εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ  με την οποία ζητείται από την Υπουργό ΠΑΙΘ να καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση CISCO, δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Κεραμέως-Κεφαλίδου για Τηλεπαίδευση στη Βουλή: Τι συζητήθηκε για τα tablets-Παράθεση στοιχείων
Κεφαλίδου-συζήτηση στη Βουλή για τηλεκπαίδευση: Θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε 5 λεπτά, αν υπήρχαν απαντήσεις
Υφυπουργός Παιδείας-Βουλή: Τι είπε για τη λειτουργία των ειδικών και τις προσλήψεις Παράλληλης

Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας: Σχεδιασμός-Υλοποίηση-ΚΕΣΥ ο υποστηρικτικός θεσμός

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση