Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Το μεγαλείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν μπορούν να το αποκτήσουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Το μεγαλείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν μπορούν να το αποκτήσουν, με αβέβαιο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Το μεγαλείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Στις τοποθετήσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης επί του υπό συζήτηση νομοσχεδίου “Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις” απάντησε με ομιλία της σήμερα, στο πλαίσιο της β’ ανάγνωσης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Υπουργός είπε ότι ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά τα πράγματα και αναδεικνύεται η διαφορετική μας προσέγγιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν θα μπορέσουν να το αποκτήσουν τελικά, ασχέτως αν το πτυχίο αυτό θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Εμείς αναβαθμίζουμε τις σπουδές στα Πανεπιστήμια, μεταρρυθμίζουμε ριζικά την επαγγελματική εκπαίδευση: δίνουμε αξία στα πτυχία των νέων, δημιουργούμε εναλλακτικές επιλογές πραγματικής κοινωνικής ανέλιξης” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Παράλληλα, η Υπουργός σχολίασε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περί “ελεύθερης εισαγωγής στα ΑΕΙ”

υπενθυμίζοντας πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 52% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ στιγμάτισε τη συνολική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο: δώσε θέσεις στο λαό, δώσε πανεπιστημιακά τμήματα με βουλευτικές τροπολογίες, κι ας οδηγείς τους νέους στο αδιέξοδο».

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι

οι προτεινόμενες ρυθμίσεις “οδηγούν τους υποψηφίους στα Κολλέγια”, κι αναρωτήθηκε: “ο μόνος εναλλακτικός δρόμος στα Πανεπιστήμια είναι τα Κολλέγια; Η δημόσια εκπαίδευση σας λέει κάτι; Τα Δημόσια ΙΕΚ σας λένε κάτι; Γιατί τέτοια απαξίωση; Γιατί τέτοια υποτίμηση;”.

Σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους του πανεπιστημιακών ιδρυμάτων,

η Υπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, επικαλούμενη μαρτυρίες Καθηγητών, με πιο πρόσφατη αυτή του κ. Αλιβιζάτου, που αναφέρουν πως δεν τολμούν να καλέσουν κάποιον ομιλητή υπό το φόβο αντιδράσεων.

“Το 39% των ψηφοφόρων σας συμφωνεί με τη θέσπιση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Εσείς τι προτείνετε; Ποια είναι η πρότασή σας; Είναι μήπως η πρόταση που διατύπωσε ο κ. Μάρδας για ινκόγκνιτο αστυνομικούς; Κουβέντα δεν έχουμε ακούσει τρεις μέρες τώρα! Ούτε λέξη!” υπογράμμισε η κα Κεραμέως.

Στην παρέμβασή της η Υπουργός

αναφέρθηκε και στις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζοντας τα πρόσφατα ευρήματα δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν πως το 77% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει τη θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, το 80% τάσσεται υπέρ της Ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ ενώ το 84% δηλώνει υπέρ της σύστασης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την φύλαξη των ΑΕΙ,

η κα Κεραμέως ανέφερε:

“Τι προτείνετε ακριβώς; Να προσλάβουμε και άλλους υπαλλήλους, να τους δώσουμε στα ΑΕΙ, ενώ έχει αποδειχθεί ότι αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί; Και άλλοι φύλακες, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και δυνατότητες καταπολέμησης της παραβατικότητας, που υποχρεούνται απλώς να ειδοποιήσουν τις Αρχές; Ό,τι δηλαδή ισχύει μέχρι σήμερα, με μία διαφορά: το κόστος για τον φορολογούμενο!”.

Τέλος, η κα Κεραμέως σχολίασε τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

με αφορμή την επίθεση στο πολιτικό της γραφείο την Τετάρτη 3/2/2021, και όπως είπε χαρακτηριστικά: “Δεν σκόπευα να κάνω αναφορά στο θέμα της «επίσκεψης» που δέχθηκα στο πολιτικό μου γραφείο την Τετάρτη. Δεν θα έκανα αναφορά αν δεν είχε εκδοθεί η ειρωνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είχε καταδικάσει την επίθεση με τρικάκια και με μηνύματα απειλητικού περιεχομένου ή θα μπορούσε να μην είχε πει τίποτα για το θέμα. Ωστόσο, επέλεξε να βγάλει μια ανακοίνωση ειρωνική, ίσως και επιδοκιμαστική του περιστατικού, παρομοιάζοντας τα τρικάκια με… κομφετί.

Και είπατε, λες και είστε συνήγοροι των δραστών, ότι «παραποιήθηκαν τα μηνύματα – δεν είπαν Ν+2 είναι οι ώρες σου, αλλά Ν+2 να είναι οι ώρες σου στις σχολές».

Λες και έχει διαφορά. Ορίστε και η προηγούμενη επίθεση στο γραφείο μου: Ν+2 να είναι οι ώρες σου. Ποια ήταν τότε η απάντηση του κ. Φίλη; Ε καλά πώς κάνετε έτσι; «Φοβάστε τις μπογιές;» Αυτά ειπώθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων!

Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Όταν επιλέγεται η ειρωνεία αντί για την καταδίκη τέτοιων πράξεων,

Όταν επικαλείστε ότι 35χρονοι που πετάνε τρικάκια είναι απλά «ημιπιτσιρικαρία»,

Όταν στέλνετε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανυπακοής στους νόμους και δη βουλευτές του Κοινοβουλίου, όπως εσείς κύριε Φίλη που λέτε ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε -παρακινώντας στην ανομία και φοιτητές, πανεπιστημιακούς, ΟΛΟΥΣ- ώστε να «κουρελιαστεί» ο νόμος,

Όταν υποστηρίζουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά συρροήν δολοφόνους, και ανάμεσα σε αυτούς -θλιβερό- πρώην Υπουργός Παιδείας και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,
Όταν βουλευτές σας επιβραβεύουν τη διάρρηξη της εισόδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου με αλυσοπρίονο,

Τότε ο κατήφορος είναι ολισθηρός και η έκβαση επικίνδυνη.

Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Διαφορετικές απόψεις, διαφωνίες ασφαλώς και έχουμε και είναι απολύτως θεμιτό. Αυτός είναι και ο πλούτος της Δημοκρατίας. Άλλο αυτό, και άλλο να εκπέμπεται ένα μήνυμα ανοχής, ενίοτε και επιβράβευσης, στην παραβατικότητα και στην ανομία εντός και εκτός των Πανεπιστημιακών χώρων”.

Δείτε επίσης

Απαντήσεις Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια
Νίκη Κεραμέως για Πανεπιστήμια: Κοινής λογικής το νομοσχέδιο το οποίο εισάγουμε προς ψήφιση
Μελέτη επιπτώσεων Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην πρόσβαση στα ΑΕΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Μερόπη Τζούφη-Πανεπιστήμια: “Η κυβέρνηση υψώνει -μεταφορικά και κυριολεκτικά- φραγμούς στα ΑΕΙ”
Χαρά Κεφαλίδου για Πανεπιστήμια: Αποσπασματικό το νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους
Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση μειώνει τεχνητά τους εισακτέους για να κλείσει πανεπιστημιακά τμήματα

Δείτε ακόμη

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Υπουργείο Παιδείας-Ερωτήσεις και Απαντήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ασφάλεια Πανεπιστημίων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση