Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΚΕΣΥ Φθιώτιδας: Τα μέτρα που έλαβε κατά της διασποράς του κορονοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΚΕΣΥ Φθιώτιδας: Τα μέτρα που έλαβε κατά της διασποράς του κορονοϊού – Αναστολή από 11-3 έως και 24-3-2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία.

ΚΕΣΥ Φθιώτιδας

ΘΕΜΑ: «Λήψη μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Σ.Υ. Φθιώτιδας, λαμβάνοντας υπόψη:

α) το ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-3-2020 περί προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας,

β)τις οδηγίες προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό COVID-19,

γ)τους ειδικότερους λόγους για του οποίους οι μαθητές συστήνεται να παραμένουν κατ’ οίκον λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που μεταφέρουν για πολλές ημέρες,

δ)τις άδειες ειδικού σκοπού του προσωπικού,

ε) και σε εφαρμογή των ανωτέρω,

προέβη στα παρακάτω:
  • Έχει αναστείλει προσωρινά από 11-3-2020 μέχρι και 24-3-2020 τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, όπως ρητά αναφέρεται στο ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-03-2020 περί προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας, ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ, παρ.2.
  • Από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρέθηκαν οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες του Κ.Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με το ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-03-2020 περί προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας, ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ, παρ.2.
  • Έχει ήδη παραγγελθεί υλικό με στόχο την πρόληψη κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 (αντισηπτικά, μάσκες κτλ) και ζητήθηκε η δυνατότητα απολύμανσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και του υπ’ αριθ. 1861/29-1-2020 Εγγράφου του ΕΟΔΥ.
  • Αγοράσθηκαν ιδίοις εξόδοις, μπουκάλια με αλκοολούχο λοσιόν και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της υπηρεσίας και κουτί υποδοχής για χάρτινες χειροπετσέτες μίας χρήσης.
  • Συνεχίζεται η Ατομική Συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό ΣΕΠ σε μαθητές Β και Γ Λυκείου μόνο μέσω skype στο προβλεπόμενο ωράριο. Για τον καθορισμό των συναντήσεων με skype χρειάζεται να προηγηθεί επικοινωνία στα σταθερά τηλέφωνα, όταν λειτουργούν, στο e-mail της υπηρεσίας αλλά και στο κινητό 6980305651, λόγω του γνωστού προβλήματος στο τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Ε.Σ.Υ. από 19-11-2019.
Είμαστε σε ετοιμότητα:

α)για την παρακολούθηση της κατάστασης σε συνδυασμό με την κήρυξη πανδημίας από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την αναμονή της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου και

β)για την εφαρμογή νέων νομοθετικών αποφάσεων.

Δείτε σχετικά

Ζαχαράκη για ΚΕΣΥ-Διευθυντές στα σχολεία-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Πανελλαδικές
Λειτουργία ΚΕΣΥ σε πανδημία κορονοϊού: Διαμαρτυρία Συλλόγων 2ου ΚΕΣΥ Πειραιά και ΚΕΣΥ Βοιωτίας
Σύλλογοι ΚΕΣΥ Ρεθύμνου-Ηρακλείου-Πιερίας: Κλείστε τα ΚΕΣΥ !
Σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού 1ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας: Αγανάκτηση για τη μη απαγόρευση λειτουργίας ΚΕΣΥ
Διευκρινίσεις λειτουργίας ΚΕΣΥ: Σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού 2ου ΚΕΣΥ Α Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Δείτε επίσης

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για λειτουργία ΚΕΣΥ: “οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες”
ΟΛΜΕ για λειτουργία σχολείων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών
Καταστρατήγηση μέτρων κορονοϊού: Επιστολή ΔΟΕ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

Πριν φύγετε

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΚΕΣΥ: Επιστολή σε πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων Παιδείας και Υγείας
ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Κλείστε άμεσα τα ΚΕΣΥ
ΕΝΕΛΕΑ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Κλείστε τα ΚΕΣΥ ώστε να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία
228 κρούσματα κορονοϊού: 38 νέα-το 50% του κοινού στα ΜΜΜ-συνωστισμός στα σούπερ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση