Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κικίλιας: Εισήγηση για καθολικό lockdown-Αύξηση κρουσμάτων παιδιών 0-9 ετών-71% η πληρότητα ΜΕΘ Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κικίλιας: Εισήγηση για καθολικό lockdown-Αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά 0-9 ετών-71% η πληρότητα ΜΕΘ Αττικής-Μια μονάδα ΜΕΘ καταλαμβάνεται σε μια μέρα από διασωληνώσεις.

Εισήγηση για καθολικό lockdown

Καθολικό lockdown στην Αττική εισηγείται ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο κος Κικίλιας τοποθετήθηκε παρουσιάζοντας τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εισήγησή του ως εξής:

“Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος. Οι αναλύσεις που παίρνω από τις επιτροπές των ειδικών επιδημιολόγων-λοιμωξιολόγων είναι τέτοιες που δείχνουν ότι έρχεται και στην χώρα μας το τρίτο κύμα πανδημίας κορονοϊού”.

“Τα κρούσματα αφορούν αυτή τη στιγμή την Αττική των 5 εκατομ. κατοίκων και τα στοιχεία είναι τα εξής:

ΕΚΑΒ-Διασωληνωμένοι

“Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 06.02 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 07.02 – 245, 0.0/2 – 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα”.

ΕΟΔΥ-Κρούσματα σε ηλικίες 0-9

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί είναι ένα νέο στοιχείο, την περίοδο 24.01 έως 30.01 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων ηλικιακού εύρους 0-9 ετών. 435 θετικά παιδιά στα 6.676 κρούσματα, έναντι 297 στην προηγούμενη περίοδο.

Αριθμός νοσηλευομένων

Το 71% των ΜΕΘ στην Αττική έχουν ήδη καλυφθεί έναντι 62% την προηγούμενη εβδομάδα. Σύνολο νοσηλευόμενων covid έχουμε 1.899 έναντι 1.594 την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά από αυτή την εικόνα αν και σήμερα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι τέτοια η εισήγησή μου στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο, δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα φέρει σύντομα αποτελέσματα”.

Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης

“Aν είναι να κάνουμε lockdown να γίνει τώρα”, τόνισε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ κος Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.

Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πανδημία στις 13:30

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13.30, με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Δείτε επίσης

Πως θα λειτουργεί το δημόσιο-31η Εγκύκλιος: Μέτρα για τον κορονοϊό-Εξυπηρέτηση κοινού-Eως 15.02.2021
Νέα μέτρα lockdown-ΦΕΚ: Τι ισχύει στις κόκκινες περιοχές-Αθήνα-Θεσ/νίκη-Ποια σχολεία λειτουργούν με Τηλεκπαίδευση
Ζέτα Μακρή: Δεν υπάρχει συζήτηση για κλείσιμο σχολείων ξανά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση