Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΚΙΝΑΛ-σελφ τεστ: Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΚΙΝΑΛ-σελφ τεστ: Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών-“Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν self test”.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) για το θέμα των προβλημάτων που προέκυψαν στη διάθεση των  αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και της καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού.

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως η επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της Κυβέρνησης φαίνονται για μια ακόμη φορά από την απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και την ταλαιπωρία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επί του θέματος κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως 3 στους 4 μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν ήδη προμηθευτεί τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (περισσότερα από 6 εκατομμύρια).

Ομως, εξαιτίας της πολύ υψηλής ζήτησης παρατηρήθηκαν κάποιες ελλείψεις σε φαρμακεία, η οποία ζήτηση καλύφθηκε από τις φαρμακαποθήκες και τα αποθεματικά της Πολιτικής Προστασίας – Δείτε ΕΔΩ

Δείτε την Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ)

Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν self test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, όπως αναφέρει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν “επιτελικής” διακυβέρνησης της ΝΔ.

Δείτε επίσης

Που καταχωρίζεται το αποτέλεσμα σελφ τεστ μαθητών-εκπ/κών-Πίνακας

Απόφαση: Λειτουργία σχολείων-ΚΕΔΑΣΥ-Υποχρεωτικά τεστ μαθητών & εκπ/κών-Καταχώριση-Αποτέλεσμα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση