Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κινητοποιήσεις για τα ειδικά της Θεσσαλονίκης και την Ειδική Αγωγή από τον ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κινητοποιήσεις για τα ειδικά της Θεσσαλονίκης και την Ειδική Αγωγή από τον ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας – Η Ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κινητοποιήσεις για τα ειδικά της Θεσσαλονίκης και την Ειδική Αγωγή

Σε συμμετοχή και στήριξη της κινητοποίησης ενάντια στο κλείσιμο των 3 σχολείων Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη και την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, καλεί ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 12.02.2024 στις 11:30π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης ο Σύλλογος στηρίζει την κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ και τη συνάντηση με τον Υφυπουργό την Τετάρτη 14.02.2024 στις 14:00π.μ. και την κινητοποίηση στο κτίριο που στεγάζονται τα τρία σχολεία, στην οδό 17ης Νοεμβρίου 83, στην Πυλαία, την Παρασκευή 16.02.2024 και τη Δευτέρα 19.02.2024.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Θεσσαλονίκη, 11/02/2024

Αρ. Πρωτ: 03

Πληροφορίες: email: seepeakm@gmail.com

Προς Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ – ΚΕΔΑΣΥ – ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Θέμα: Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Ειδικής Αγωγής και ενάντια στο κλείσιμο ΣΜΕΑΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Παρασκευή 09/02/2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού για την οργάνωση των αγώνων μας ενάντια στην απόφαση διακοπής λειτουργίας των σχολείων Ε.Α.Ε. στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο ΣΕΕΠΕΑ Κ&Δ Μακεδονίας, οι ΕΛΜΕ, οι ΣΕΠΕ, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι μεμονωμένοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη, καταλήξαμε στις παρακάτω δράσεις σε ότι αφορά την κλιμάκωση του αγώνα:

• Συμμετοχή και στήριξη της κινητοποίησης που καλούν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τη Δευτέρα 12/2/2024 στις 11:30π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στα σχέδια των αρμοδίων φορέων για την διάλυση τριών ειδικών σχολείων και την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για το πρωινό πρόγραμμα και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη του ΕΕΠ και ΕΒΠ για το απογευματινό (13.15 – 17.00).

• Κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ και συνάντηση με τον υφυπουργό την Τετάρτη 14/2/2024 στις 14:00π.μ.

• Κινητοποίηση στο κτίριο που στεγάζονται τα τρία σχολεία, στην οδό 17ης Νοεμβρίου 83, στην Πυλαία, την Παρασκευή 16/2/2024 και τη Δευτέρα 19/2/2024.

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής από τη διαρκή υποβάθμιση, που οδηγεί ανάμεσα σε άλλα και στο κλείσιμο σχολικών μονάδων

Όλοι την Πέμπτη 15/02/2024 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος            Η Γραμματέας

Τριανταφυλλιά        Αρβανίτη Ελένη Τσαγρή

Δείτε επίσης

Στέγαση των 3 ειδικών σχολείων Θεσσαλονίκης: Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή 

Οι τελευταίες εξελίξεις για τα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης με τα προβλήματα στέγασης 

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ειδικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη από τον ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας 

Ενημέρωση για τα 3 ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τους Δημάρχους 

Ερώτηση στη Βουλή για τα ειδικά σχολεία Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό και την αναστολή λειτουργίας τους 

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης-μόνιμοι διορισμοί 2024: Πιστεύω θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε άμεσα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση