Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κινητοποίηση για τα ειδικά σχολεία Θεσσαλονίκης που απειλούνται με κλείσιμο-Του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κινητοποίηση για τα ειδικά σχολεία Θεσσαλονίκης, που απειλούνται με κλείσιμο – Του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας – Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024.

Κινητοποίηση για τα ειδικά σχολεία Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα σε κινητοποίηση/διαμαρτυρία για την απόφαση διακοπής λειτουργείας του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, απευθύνει ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας για την Τρίτη 09.01.2024 στις 11.30 π.μ. στο κτίριο που στεγάζονται τα τρία σχολεία, στην οδό 17ης Νοεμβρίου 83, στην Πυλαία, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα.

Για τη διευκόλυνση όλων των μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11πμ-2μμ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με Απόφαση του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη κου Καϊτεζίδη, παρατείνεται έως τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 η λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για Παιδιά με αυτισμό, ώστε σε αυτό το διάστημα των 45 ημερών να ευοδώσουν οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, από τη στιγμή που τα κτίρια που στεγάζονται έχουν κριθεί ομόφωνα από όλες τις αρμόδιες επιτροπές ως ακατάλληλα – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Πληροφορίες: email: seepeakm@gmail.com

Θεσσαλονίκη, 05/01/2024

Αρ. Πρωτ: 121

Προς ΣΕΠΕ ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Θέμα: Κάλεσμα σε κινητοποίηση/διαμαρτυρία για την απόφαση διακοπής λειτουργείας του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το κτίριο που στεγάζονται το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και ακατάλληλο και η αναγκαιότητα μεταστέγασής του σε ασφαλές και κατάλληλο κτίριο είναι απαραίτητη. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και 6 χρόνια και είναι ενημερωμένοι καλά γι’αυτό, τόσο οι Δ/νσεις Εκπ/σης, η Περιφέρεια Εκπαίδευσης, ο Δήμος, όσο και το Υπουργείο Παιδείας.

Παρόλα αυτά δεν έχει δοθεί καμία λύση για το ζήτημα ούτε έχει παρθεί απόφαση να ξεκινήσει η κατασκευή νέου σύγχρονου σχολείου με βάση τις πραγματικές παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Αντιθέτως, έχει παρθεί η απόφαση διακοπής λειτουργίας των τριών σχολείων από τη Δευτέρα 08/01/2024 και ο διαμοιρασμός παιδιών και εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία. Το γεγονός αυτό από καμία άποψη δεν είναι επιστημονικά και παιδαγωγικά ορθό, εν μέσω σχολικής χρονιάς, ιδιαίτερα για παιδιά που χρήζουν ειδικής φροντίδας και εκπαίδευσης και επιφέρει σοβαρά προβλήματα και στις οικογένειές τους. Επίσης, στα σχολεία που προτείνεται να πάνε οι μαθητές δεν διαθέτουν ούτε εκείνα τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες ασφαλείας.

Καλούμε σε συμπόρευση και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9/1/2024 στις 11.30 π.μ. στο κτίριο που στεγάζονται τα τρία σχολεία, στην οδό 17ης Νοεμβρίου 83, στην Πυλαία, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα.

Διεκδικούμε οριστική λύση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για ασφαλή και κατάλληλα σχολικά κτίρια.

– Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, καθώς και όσων σχολείων είναι σήμερα αναγκαία στη Θεσσαλονίκη.

– Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολείου, με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας να εξασφαλιστεί κατάλληλος και ασφαλής χώρος για τη φοίτηση των μαθητών, ώστε σε καμία περίπτωση να μη διαμοιραστούν τα παιδιά σε διάφορα σχολεία της πόλης, να μην αλλάξουν σχολείο οι εκπαιδευτικοί και το ΕΕΒ/ΕΕΠ.

Για τη διευκόλυνση όλων των μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11πμ-2μμ.

Να είμαστε όλοι εκεί! Σήμερα αυτά τα τρία σχολεία αύριο κάποιο άλλο. Να δώσουμε φωνή στους μαθητές μας και στους συναδέλφους μας! Σας περιμένουμε όλους ώστε να βρεθεί άμεσα λύση!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                              Η Γ. Γραμματέας

Εριφύλη Διαμαντοπούλου     Ελένη Τσαγρή

Δείτε σχετικά

Κλείνουν 3 ειδικά σχολεία: Καταγγελία από τον ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας 

Παρατείνεται η λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού και Ειδ. Νηπιαγωγείου Θεσ/νίκης 

ΣΑΤΕΑ για τα τρία ειδικά σχολεία που κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων τους 

Πριν φύγετε

Πιερρακάκης για εγκύκλιο απουσιών μαθητών-ενδοσχολική βία-νομοσχέδια Τριτοβάθμιας και Επαγ/κής Εκπ/σης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση