Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από την ΟΛΜΕ, Πέμπτη 28.03, για την Εγκύκλιο για την αξιολόγηση και τις κυρώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από την ΟΛΜΕ Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 για την πρόσφατη Εγκύκλιο με θέμα τις κυρώσεις για όσους δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από την ΟΛΜΕ

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει η ΟΛΜΕ για σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 14:00, διαμαρτυρόμενη για την πρόσφατη Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ στην οποία παρατίθενται οι Αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και οι επιπτώσεις για τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και τα στελέχη εκπαίδευσης, που δεν συμπράττουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης.

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει μνημείο αυταρχισμού την Εγκύκλιο “που μοναδικό στόχο έχει να εκφοβίσει τον αγωνιζόμενο κλάδο των εκπαιδευτικών” ενώ “το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να πείσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του”, προκηρύσσει δίωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας 12-2 μ.μ. για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση και τους καλεί να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις για να συναποφασίσουν τη συνέχιση του αγώνα τους.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2 -ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 – www.olme.gr – e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 27/3/2024

Α.Π.: 2452

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 28/3 στις 2μ.μ. στο ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς του υπουργείου!

Ένα ακόμα μνημείο αυταρχισμού αποτελεί η εγκύκλιος Κατσαρού που μοναδικό στόχο έχει να εκφοβίσει τον αγωνιζόμενο κλάδο των εκπαιδευτικών. Το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να πείσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του και μπροστά στη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης καταφεύγει συνεχώς σε αυταρχικές τακτικές. Συνεχίζει τις διώξεις των εκπαιδευτικών, προσφεύγει στα δικαστήρια ενάντια σε κάθε απεργία που μπλοκάρει τα σχέδιά του και τώρα απειλεί με ποινές κυρώσεις. Είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ βρίσκεται σε πανικό επειδή σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αρνείται να υποταχθεί.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις για να συναποφασίσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την εγκύκλιο Κατσαρού και απαντάμε με κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 2μ.μ. Προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και συσπείρωση!

Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος Παπαχρήστος   Στέλλα Μανουσογιωργάκη

Δείτε σχετικά

Εγγραφο για την αξιολόγηση από το Υπ. Παιδείας με τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου και με παράθεση κυρώσεων 

Συνεχίζει τις 3ωρες στάσεις εργασίας η ΔΟΕ για την ατομική παρατήρηση διδασκαλίας-Νέες δράσεις κατά της αξιολόγησης 

Δείτε επίσης

Διορισμοί και μονιμοποιήσεις: Στοιχεία διορισμένων εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ-4 χρόνια χωρίς διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση