Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τι είπε για την άδεια ειδικού σκοπού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τι είπε για την άδεια ειδικού σκοπού των εργαζομένων και την αναγκαιότητα αυτής λόγω κορονοϊού-Η τοποθέτησή του αναφορικά με τα Πανεπιστήμια και το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού καθηγητή του ΟΠΑ από κουκουλοφόρους.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τι είπε για την άδεια ειδικού σκοπού

Για την άδεια ειδικού σκοπού ρωτήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος κος Ιωάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα

για το τι ακριβώς ισχύει αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς με νοσούντα από covid παιδιά, οι οποίοι αναγκαστικά παραμένουν στο σπίτι για να τα περιθάλψουν, ο κος Οικονόμου απάντησε πως πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο είναι υπαρκτό και η Κυβέρνηση προτίθεται να το αντιμετωπίσει εγκαίρως και χωρίς ασάφειες, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων.

Σε σχετική ερώτηση

για το πότε προτίθεται η Κυβέρνηση να ασχοληθεί επί του θέματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε πως σε σχέση με τα ζητήματα που δημιουργεί η πανδημία η Κυβέρνηση αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα έγκαιρα και πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες.

Προσέθεσε δε πως

η ιδιαιτερότητα της μετάλλαξης Ομικρον η οποία φέρνει πολύ μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλους της τομείς της κοινωνίας, μιας και πολλοί εργαζόμενουι αναγκάζονται να παραμένουν σπίτι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα με εργοδότες και ΕΦΚΑ, αλλά το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί από την Κυβέρνηση.

Αναφορικά με τα Πανεπιστήμια

και το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού καθηγητή από κουκουλοφόρους, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) είπε πως:

“Αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει, όπως το κάναμε στο παρελθόν έτσι θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις, να μπαίνει σε κίνδυνο και σε αμφισβήτηση η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ακαδημαϊκή τάξη”.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση