Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά Δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη | ΦΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά Δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη: Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως και του Υπουργού Υγείας κου Βασ. Κικίλια.

Κλειστά Δημοτικά σχολεία

Με την υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 35859, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως και του Υπουργού Υγείας κου Βασ. Κικίλια έχουμε επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών σχολικών μονάδων του Δήμου Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για το χρονικό διάστημα από 10.6.2020 έως και 20.6.2020.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 10.6.2020 έως και 20.6.2020, των κάτωθι δημοτικών σχολείων του Δήμου Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ήτοι:

  • του 10ου δημοτικού σχολείου (κωδικός 9370249),
  • του 15ου δημοτικού σχολείου (κωδικός 9370266),
  • του 17ου δημοτικού σχολείου (κωδικός 9370271) και
  • του 20ού δημοτικού σχολείου (κωδικός 9521267),

για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.6.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ως εξής:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

Δείτε το ΦΕΚ B 2220 – 10.06.2020

_________________

Το κρούσμα σε εκπαιδευτικό

Να υπενθυμίσουμε αναφορικά με τα παραπάνω πως εκπαιδευτικός εκδήλωσε πυρετό, ακολούθως υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού το οποίο έγινε σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο βγήκε θετικό.

Ο εκπαιδευτικός αφού ενημέρωσε περί όλων αυτών τους συναδέλφους του, τέθηκε σε κατ οίκον καραντίνα.

Η κατάσταση της υγείας του εκπαιδευτικού μέχρι στιγμής δεν είναι ανησυχητική και όπως το πρωτόκολλο προβλέπει γίνεται ιχνηλάτηση σε όλες  επαφές του.

Αναφορά στο κρούσμα κορονοϊού από Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Επί του θέματος του κρούσματος κορονοϊού σε εκπαιδευτικό σχολείων της Ξάνθης, αναφέρθηκε και ο Αρχηγός της Αξιωματικός αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, λέγοντας πως ήταν αχρείαστο αυτή τη στιγμή το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων.

Η απάντηση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως

Στον κο Τσίπρα απάντησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως λέγοντας πως σε 14.000 σχολικές μονάδες είχαμε ένα κρούσμα, με 80% συμμετοχή μαθητών στα μαθήματα.

Δείτε σχετικά

Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη: Αναφορά Τσίπρα στη Βουλή-Απάντηση Κεραμέως

_________________

Επίσης είχαμε απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Τοπείρου Ξάνθης

Υπενθυμίζουμε πως με την υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 35445 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως και Υγείας κου Βασίλη Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2215 – 09.06.2020, επιβλήθηκε το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών σχολικών μονάδων του Δήμου Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για το χρονικό διάστημα από 9.6.2020 έως και 19.6.2020, για λόγους προστασίας από κορονοϊό.

Δείτε σχετικά

Απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Τοπείρου Ξάνθης | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση