Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά ξενοδοχεία: Αναμένεται ΚΥΑ για το πρόβλημα στέγασης εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά ξενοδοχεία: Αναμένεται ΚΥΑ για το πρόβλημα στέγασης εκπαιδευτικών – Ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Κλειστά ξενοδοχεία

Επειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου λόγω κορονοϊού, προέκυψαν προβλήματα αναφορικά με τη διαμονή των εκπαιδευτικών στις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της ΔΟΕ θα εκδοθεί Κ.Υ.Α. με την οποία θα δίνεται παράταση μιας εβδομάδας για την εφαρμογή του μέτρου.

Στο χρονικό αυτό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ακριβής χαρτογράφηση όλων των περιπτώσεων και των αναγκών και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν, αναλόγως, οι οριστικές λύσεις.

Δείτε την Ανακοίνωση

Αθήνα 21/3/2020

Προς

τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Για το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών στα ξενοδοχεία που κλείνουν

Ως αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη για το θέμα που έχει προκύψει σε νησιωτικές περιοχές με τη διαμονή συναδέλφων μας, έπειτα από  την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, προέκυψαν οι παρακάτω εξελίξεις.

Έπειτα από συζητήσεις μεταξύ της Υφυπουργού Παιδείας και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, συμφωνήθηκε να εκδοθεί Κ.Υ.Α. με την οποία θα δίνεται παράταση μιας εβδομάδας για την εφαρμογή του μέτρου. Στο χρονικό αυτό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ακριβής χαρτογράφηση όλων των περιπτώσεων και των αναγκών και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν, αναλόγως, οι οριστικές λύσεις.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσει να πιέζει στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης που θα εξυπηρετεί τους συναδέλφους μας και θα σας ενημερώσει για την όποια εξέλιξη υπάρξει. Παράλληλα καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. των περιοχών όπου υφίσταται το πρόβλημα να ενημερώσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σχετικά ώστε να υπάρξει εκ μέρους μας ο πλέον κατάλληλος χειρισμός.

 Δείτε επίσης

18 ερωτήσεις-απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Απόφαση κλειστών σχολείων έως 10/04/2020: Και αναστολή εκδρομών | ΦΕΚ
Κορονοϊός-Διατάξεις Υπουργείου Παιδείας: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Χαρτογράφηση κορονοϊού στην Ελλάδα: Η πρώτη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ | Γραφήματα
Απαγόρευση μετακινήσεων σε νησιά: Επιτρέπονται ακτοπλοϊκά μόνον των μονίμων κατοίκων
Εκ περιτροπής εργασία υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας: ΠΔΕ-ΔΠΕ-ΔΔΕ-Δ/ντες, Υποδ/ντες
Διευκρινήσεις για λειτουργία ΚΕΣΥ: Αναστολή φυσικής παρουσίας μαθητών

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση