“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία: Ανακοινώσεις Δήμων για Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 – UPDATE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία: Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ανακοινώσεις Δήμων για αύριο Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2020.

Κλειστά σχολεία

Μέχρι στιγμής και λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, είχαμε ανακοινώσεις από τους παρακάτω Δήμους αναφορικά με τη μη λειτουργία αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους.

Ο κατάλογος ανανεώνεται με κάθε νέα πληροφορία.

Βίλια και Ερυθρές

Με απόφαση του Δημάρχου κου Χρήστου Στάθη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω της κακοκαιρίας.

Δήμος Μυλοποτάμου Ρεθύμνου

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κου Δημήτρη Κόκκινου, εξαιτίας της παγωνιάς  και της κακοκαιρίας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Καστοριά

Στην Καστοριά θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 8/1/2020, όχι εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά λόγω του  Καστοριανού Καρναβαλιού «Ραγκουτσάρια».

Θήβα

Με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κου Γιώργου Αναστασίου λόγω της κακοκαιρίας αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
 • Των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά.
 • Των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09.00.
 • Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σκύρος

Λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στο νησί ο Δήμαρχος κος Νίκος Μαυρίκος αποφάσισε να παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου κλειστά τα σχολεία για προληπτικούς λόγους, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα.

Δήμος Διονύσου

Από τις 9 π.μ. λειτούργησαν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Διονύσου σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 λόγω της κακοκαιρίας. Οι υπάλληλοι μετέβησαν στους χώρους 1 ώρα πριν, προκειμένου να τους θερμάνουν.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα όρια όλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα παραμείνουν κλειστά αύριο 8 Ιανουαρίου 2020.

Δήμος Χίου

«Παρατείνονται», τουλάχιστον για μια ημέρα, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές μαθητών στα σχολεία της Βολισσού, των Οινουσσών, των Καρυών και εν μέρει των Ψαρών, αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αρκετοί είναι οι αποκλεισμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, άλλοι εντός και άλλοι εκτός Χίου, που όμως δεν μπορούν να μεταβούν στα συγκεκριμένα σχολεία, αύριο, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων.

Ήδη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου, όπως μας είπε η Δ/ντρια, Ευτυχία Βλυσίδου, έγινε γνωστό ότι τα σχολεία των Οινουσσών και της Βολισσού δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στα Ψαρά θα γίνει μάθημα από όσους μόνιμους εκπαιδευτικούς υπάρχουν. Κενά θα υπάρξουν και σε άλλα σχολεία από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καταφέρει να έρθουν ακόμα στο νησί.

Στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, σύμφωνα με το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αρ. Κελεπερτζή, είναι σε εξέλιξη η καταγραφή της κατάστασης. Βέβαιο θεωρείται ότι στις Οινούσσες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, εξετάζεται το ίδιο να συμβεί στη Βολισσό, ενώ στα Ψαρά υπάρχει μόνο μια μόνιμη εκπαιδευτικός.

Από το Δήμο Χίου έγινε επίσης γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσει το σχολείο των Καρυών.

Και σε άλλα σχολεία της πρωτοβάθμιας θα προκύψουν επιμέρους κενά , ελλείψει εκπαιδευτικών που δεν κατάφεραν έγκαιρα να επιστρέψουν στη Χίο, λόγω καιρού – www.alithia.gr

Δήμος Μυτιλήνης

Δεν θα λειτουργήσουν:

 • Το Νηπιαγωγείο Αγιάσου,
 • το Δημοτικό Αγιάσου,
 • το Γυμνάσιο Αγιάσου,
 • το Λύκειο Αγιάσου,
 • το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου και
 • το Δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Κύθνος

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Κοινότητα Κυριακίου Λιβαδειάς

Τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ολικού παγετού.

Δήμος Φλώρινας

Τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα αύριο Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά. Από 8/1 έως 10/1 δεν θα λειτουργήσουν:

 • Το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Γεωργίου,
 • το Νηπιαγωγείο Αγ. Γεωργίου,
 • το Παράρτημα Νηπιαγωγείου στο Τζερμιάδων,
 • ο Παιδικός & Βρεφικός Σταθμός Αγ. Γεωργίου και
 • το Γυμνάσιο και Λύκειο Τζερμιάδων.

 

Δήμος Γρεβενών

Aύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ..

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών θα λειτουργήσει κανονικά.

Κυκλάδες

Κλειστά σχολεία την 8η Ιανουαρίου 2020 σε

 • Κίμωλο,
 • Σίφνο,
 • Μήλο,
 • Θήρα,
 • Σέριφο,
 • Νάξο και ΜικρέςΚυκλάδες
 • Ανδρο,
 • Κέα,
 • Αμοργό.

Δείτε επίσης

Αίτηση διορισμού ΕΕΠ-ΕΒΠ: Σήμερα Τρίτη 07/01/2020 η τελευταία ημέρα
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Από Σεπτέμβριο – Πως θα γίνει – Εφαρμογή Point system
Απολογισμός έργου ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση