Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία Δευτέρα 18.01.2021: Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών-Τηλεκπαίδευση σε όσα κλείσουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία Δευτέρα 18.01.2021: Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών-Τηλεκπαίδευση σε όσα κλείσουν με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα που υπήρχε πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Κλειστά σχολεία Δευτέρα 18.01.

Σε όσα σχολεία κλείσουν αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 εξαιτίας δυσμενών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί Τηλεκπαίδευση ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα που υπήρχε πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Εως αυτή την ώρα
Δήμος Κοζάνης

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  – Δημοτικά, Νηπιαγωγεία – τα Ειδικά σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με απόφαση του Δημάρχου κου  Λάζαρου Μαλούτα.

Δείτε την Ανακοίνωση για την Τηλεκπαίδευση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
“Σύμφωνα με οδηγία της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου στις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες που προβλέπονται από την Υπουργική Απόφαση εντάσσονται και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Επομένως σε όσες περιοχές και όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν”.

_______________

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους

Γρεβενών – Βελβεντού- Εορδαίας-Βοϊου-Νεστορίου

_______________

Δήμος Βέροιας

Ανακοίνωση

“Με απόφαση του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) καθώς και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας, αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που σε συνάρτηση με την υποχρέωση αερισμού των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία επισφαλή για μαθητές και διδάσκοντες”. 

_______________

Δήμος Καστοριάς
Ανακοίνωση
“Με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη και κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, όλες ανεξαιρέτως οι σχολικές δομές που λειτουργούν αυτό το διάστημα στο Δήμο Καστοριάς, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα είναι κλειστές λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, ενώ εντός της Δευτέρας και αφού συνεκτιμηθούν τα νεότερα δεδομένα θα εκδοθεί ανακοίνωση για τις επόμενες μέρες”.

_______________

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Φάνη Σπανού, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Ελένη Μπενιάτα, όλα τα σχολεία της Περιφέρειας θα ανοίξουν μετά τις 10:00’ το πρωί.

Η Απόφαση

“Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και λόγω του παγετού που επικρατεί σε αρκετές περιοχές, αποφασίστηκε για αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, η μετάθεση της ώρας έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 10.00 πμ.

Αναλόγως, θα προσαρμοστούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις κλπ.

Κατά τόπους και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν,

οι δημοτικές αρχές δύνανται να αποφασίσουν για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων χωρικής τους αρμοδιότητας“.

Οι Δήμοι της Φθιώτιδας οι οποίοι έβγαλαν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών τους μονάδων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 είναι:

Ο Δήμος Δομοκού

“Διακοπή λειτουργίας για τα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος και Ξυνιάδος του Δήμου Δομοκού, για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021,  λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στην περιοχή”.

 O Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

“Aναστολή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών όλου του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Αμφίκλειας, την μετάθεση έναρξης των Σχολικών Μονάδων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας την 10η πρωινή”.

O Δήμος Μακρακώμης

“Aύριο Δευτέρα 18-01-2021 μετατίθεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή έναρξη των μαθημάτων την 10η πρωινή εξαιρουμένων του Δημοτικού Σχολείου Τυμφρηστού και Αγίου Γεωργίου που θα παραμείνουν κλειστά, δεδομένου ότι στις συγκεκριμένες Κοινότητες επικράτησαν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στις ανωτέρω σχολικές μονάδες τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως το απόγευμα της Δευτέρας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς”.

Δήμος Λοκρών

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών ήτοι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 από την 10η πρωινή ώρα.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λοκρών θα λειτουργήσουν κανονικά”.

_______________

Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντικύρας

Ανακοίνωση

“Λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου για την ασφάλεια των μαθητών”.

_______________

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους
Αλιάρτου – Θεσπιέων και Θηβαίων

_______________

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Κλειστά θα είναι τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στη Δημοτική ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο), αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, λόγω παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για την πρόληψη ατυχημάτων, με απόφαση του Δήμου.

Εδώ να σημειωθεί πως οι Δημοτικές ενότητες Πανοράματος και Πυλαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

_______________

Δήμος Λήμνου

Ανακοίνωση

“Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την αριθ. 17/2021 απόφαση Δημάρχου, αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λήμνου, συμπεριλαμβανόμενων και των ειδικών σχολείων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί και για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Επίσης, καλούμε όλους τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ενώ εφιστούμε την προσοχή σε όσους χρειαστεί να μετακινηθούν, καθώς υπάρχει μεγάλο φορτίο χιονιού στα κλαδιά των δέντρων και σε συνδυασμό με τον παγετό υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού”.

Δείτε σχετικά

Κλειστά σχολεία-Αττική: Τη Δευτέρα 18.01 λόγω ισχυρού παγετού

Δείτε ακόμη

Μέτρα κορονοϊού-ΦΕΚ 18-25.01.2021: Εκπαιδευτικές δομές-Λειτουργία δημοσίου-Μετακινήσεις-Λιανεμπόριο
Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων: Παράταση ισχύος και τροποποίηση απόφασης | ΦΕΚ
Μετακινήσεις σε σχολεία: Με sms και βεβαίωση μετακίνησης
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01

Πριν φύγετε

Τεστ εκπαιδευτικών-κορονοϊός: 7 θετικά στα 5000-Εξαιρετικά καλά πήγε το άνοιγμα σχολείων-Βρεφονηπιακών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση