Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία-κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ποια αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία-Η λίστα ανανεώνεται 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία-κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ποια αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία-Η λίστα ανανεώνεται-Αποφάσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Κλειστά σχολεία-κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Με αποφάσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία σχολικών μονάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξαιτίας των επιπτώσεων της κακοκαιρίας με την επονομασία “Μπάρμπαρα”.

Αναλυτικά
Περιφέρεια Αττικής

Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε, εξαιτίας της κλιμάκωσης της κακοκαιρίας με την ονομασία “Μπάρμπαρα”. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Νομός Φθιώτιδας

Οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 6 & την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Νομός Εύβοιας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της  Περιφερειακής Ενότητας  Εύβοιας με  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κου  Γιώργου Κελαϊδίτη.

Δήμος Χαλκιδέων

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν της απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί.

Κλειστοί επίσης θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και δομές των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία τη Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας του διαφαινόμενου ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δήμος Θηβαίων

Με απόφαση του Δημάρχου Δήμου Θηβαίων, κ.Γιώργου Αναστασίου  τα σχολεία ολόκληρης της επικράτειας Δήμου Θηβαίων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελούν υπό αναστολή για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023. Οι παιδικοί σταθμοί Θηβών και Βαγίων θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023, με ώρα άφιξης 09:00 λόγω του παγετού.
Οι παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Στις Κοινότητες Κυριακίου και Αγίας Τριάδας τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων τη νύχτα, το πρωί θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Δήμος Ορχομενού
Με απόφαση της Δημάρχου Δήμου Ορχομενού κας Βούλας Καράλη τα σχολεία ολόκληρης της επικράτειας Δήμου Ορχομενού τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 δεν θα λειτουργήσουν.
Δήμος Βόλου

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επίσης στο Δήμο Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων,όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιφέρειες των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στις περιοχές τους, με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών Αρχών.

Δήμος Φλώρινας
Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Πρεσπών
Κλειστά λόγω παγετού, θα είναι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.
Δήμος Εορδαίας

Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει, ότι γι’ αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και των σφοδρών ανέμων, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Καστοριάς

Αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, με απόφαση του δημάρχου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί.

Δήμος Μυτιλήνης

Kλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και μετά από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Δήμος Δυτικής Λέσβου
Με Απόφαση Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις Διευθυντών των σχολείων και της Πολιτικής Προστασίας λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των πιθανών χιονοπτώσεων, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου κλειστά.
Δήμος Ανατολικής Σάμου

Οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Σάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 06/02/2023 και την Τρίτη 07/02/2023, διότι συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των παιδιών στα σχολεία. Την Τρίτη θα εκτιμηθεί η κατάσταση και με νέα απόφαση , εάν απαιτηθεί ,θα κλείσουν και την Τετάρτη.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και εν όψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου καθώς και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 06.02.2023 και την Τρίτη 07.02.2023 με απόφαση Δημάρχου.

Δήμος Καλαβρύτων
Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαβρύτων , τη Δευτέρα 6/2/23, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χ.Μπονάνου.
Τοπική Κοινότητα Αραχναίου Δήμου Ναυπλιέων
Ανοιχτά τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου εκτός από της Τοπικής Κοινότητας Αραχναίου τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.
Δήμος Γορτυνίας

Τα Σχολεία, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, θα μείνουν στο Δήμο Γορτυνίας, κλειστά, για προληπτικούς λόγους.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χιονόπτωση, ο παγετός, η επιδείνωση του καιρού και η ανάγκη οι σχολικές αίθουσες να αερίζονται επαρκώς, επιβάλλουν την αναστολή της λειτουργίας.

Δήμος Οροπεδίου-Λασιθίου

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κου Ιωάννη Στεφανάκη διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, για την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δήμος Χανίων

Στον Δήμο Χανίων αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δήμος Καντάνου-Σελίνου

Εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου.

Δήμος Κισάμου

Ο Δήμος Κισάμου, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους, αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα “, για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Σφακίων

Στον Δήμο Σφακίων λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αποφασίζεται ότι για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου θα είναι κλειστό. Επίσης το Γυμνασιο και Λύκειο Χ.Σφακίων.

Δήμος Ανωγείων

Αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Δήμοι Ηρακλείου-Μαλεβιζίου-Μινώα Πεδιάδος-Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Την ίδια απόφαση ανακοίνωσε νωρίτερα ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος και ο Δήμος Χερσονήσου.

Δείτε

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση στις περιοχές με αναστολή δια ζώσης λειτουργίας σχολείων 

Λειτουργία δημοσίου Δευτέρα 06.02.2023 λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών-Ενημέρωση από το Υπ. Εσωτερικών 

Τηλεργασία στο Δημόσιο λόγω κακοκαιρίας τη Δευτέρα 06.02.2023-Ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα 

Μηνύματα σε εκπαιδευτικούς για webex

Εν τω μεταξύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επικαλούμενες οδηγία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ ζητούν από τους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν τη χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν την προηγούμενη ημέρα από την εφαρμογή στην τάξη, δηλαδή σήμερα – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

ΟΙΕΛΕ για κακοκαιρία και τηλεκπαίδευση: Υποκριτικό το ενδιαφέρον να μη χαθούν μαθήματα-Επικοινωνιακοί οι σχεδιασμοί 

Δείτε επίσης

Εναρξη εφαρμογής αξιολόγησης εκπαιδευτικών: Υπεγράφη η Απόφαση-Καταχώριση στοιχείων από εβδομάδα 

Το νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό: “Ζούμε Αρμονικά ΜΑΖΙ, Σπάμε τη Σιωπή!” 

Αντισυνταγματική η μη μοριοδότηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το ΣτΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση