Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία λόγω Ιανού | Ανακοινώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία λόγω Ιανού: Ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – από τον Δήμο Θηβαίων – Δήμο Τριφυλίας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Κλειστά σχολεία λόγω Ιανού

Κλειστά θα μείνουν αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με Απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κου Νεκτάριου Φαρμάκη.

Η απόφαση

που αφορά στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και Ηλεία, ελήφθη μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη κου Φαρμάκη με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και για προληπτικούς λόγους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κος Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε επί του θέματος της κακοκαιρίας:

“Ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. Καμία δουλειά και κανένα υλικό αγαθό δεν αξίζουν, όσο η ανθρώπινη υγεία και ζωή.

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να υπακούσουμε στα μέτρα και στους κανόνες.

Ιδιαίτερα όμως, όλοι ας έχουμε στο νου μας και τον διπλανό μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Κανένα καιρικό φαινόμενο δεν τρομάζει, όσο η άγνοια και η έλλειψη ετοιμότητας”.

Επίσης κλειστά

λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Και

με αποφάσεις του Δήμου Χαλκιδέων, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και του Δήμου Θηβαίων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι με απόφαση Δημάρχου Θηβαίων όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του θα είναι κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η απόφαση ελήφθη μετά το υπ’ αρ. 04/16-9-2020 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ, που προβλέπει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, με ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης 17/9 έως και το Σάββατο 19/9.

Επιπλέον, συνεκτιμήθηκε η δυσκολία υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες προαυλισμού των μαθητών, φυσικού αερισμού και καθαριότητας των αιθουσών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά”.

Δελτίο Τύπου για Δήμο Τριφυλίας

Ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού από σήμερα το απόγευμα, όπου το κύμα κακοκαιρίας IΑΝΟΣ θα πλήξει και την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 , όλα τα σχολεία του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών μας.

Επίσης κλειστά σχολεία θα έχουμε και στους Δήμους:

Ναυπλιέων, Ερμιονίδας, Αργους Μυκηνών-Κορινθίων -Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων-Βέλου-Βόχας

Μέχρι στιγμής

και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Νίκο Χαρδαλιά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Δείτε επίσης

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων: ΦΕΚ-Συνεχής Ενημέρωση
Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων
Αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολείου: Ποια η διαδικασία-Θέσπιση Ομάδας Κρούσης
Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΑΕ-ΣΔΕ-ΙΕΚ-ΚΔΒΜ-ΓΑΚ-Βιβ/θκών-Φροντ/ρίων-ΚΞΓ | ΦΕΚ
Συγκέντρωση στοιχείων για συνθήκες λειτουργίας των σχολείων από την ΟΛΜΕ | Πίνακας

Δείτε ακόμη

 Προστασία προσωπικών δεδομένων λόγω μέτρων περιορισμού κορονοϊου: Kατευθυντήριες γραμμές από την ΑΠΔΠΧ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση