Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία Παρασκευή 28.01.2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών | Λίστα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία Παρασκευή 28.01.2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών: Λίστα, η οποία ενημερώνεται, με περιοχές στις οποίες δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία.

Κλειστά σχολεία Παρασκευή 28.01

Σύμφωνα με εγκύκλιο ενημέρωσης, για την τηλεκπαίδευση και τα self-test την οποία απέστειλε στις ΠΔΕ, ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ της χώρας ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κος Α. Κόπτσης.

Υποχρεωτικά

θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση την Πέμπτη, 27.01 και την Παρασκευή 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών.

Σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή,

οι μαθητές θα διενεργούν self test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΑΙΘ για την Τηλεκπαίδευση της Πέμπτης 27.01
  • Ανέστειλαν τη λειτουργία τους 31.900 Τμήματα  εξ αιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών. Λειτουργούν δια ζώσης 48.000 Τμήματα περίπου.
  • Τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 9:00 στα 31.134 Τμήματα, δηλαδή σε ποσοστό 97,6%.
  • Σε όσα Τμήματα δεν πραγματοποιήθηκε Τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οφείλεται σε προβλήματα ηλεκτροδότησης και σε καθυστερήσεις έναρξης της διαδικασίας Τηλεκπαίδευσης.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

_______________

Κλειστά σχολεία Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2022-Ανανέωση λίστας

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις ακόλουθες περιοχές:

Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης 

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Ι. Οικονόμου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

________________

Ανοιχτά σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου – Δήμο Χανίων – Δήμο Ρεθύμνου

Παρόλα αυτά ο Δήμος Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Η Ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου της δυνατότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου της πανδημίας, όπως αποφάσισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη- Αρχοντάκη .

Παραμένει σε αναστολή λειτουργίας για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμη στην περιοχή.

Σχετικά με την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι, θα παραμείνουν κλειστοί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μόνο οι απομακρυσμένοι παιδικοί και συγκεκριμένα τις περιοχές: Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο, ενώ οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παραπάνω Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Η Ανακοίνωση του Δήμου Χανίων

Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Κεραμειών του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παράταση στη διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, και για αύριο Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών (παγετός) που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή, για την προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών.

Όλες οι υπόλοιπες μονάδες Α’/θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι όλοι οι παιδικοί και βρεφικοί-νηπιακοί σταθμοί, καθώς και τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας-ΚΔΑΠ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει.

Η Ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, ενημερώνει ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης κανονικά λειτουργούν, από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεργασία με τους  Διευθυντές  Α’ θμιας Εκπ/σης  κ. Λ. Καρβούνη και  Β’ θμιας Εκπ/σης  κ. Ι. Γαζανό, δεδομένης  της ανακοινωθείσας απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαίρης Λιονή, να εκτιμήσει  κάθε Δήμος του Ρεθύμνου ξεχωριστά, ανάλογα με τις επικρατούσες κατά τόπο συνθήκες, για την επαναλειτουργία  των σχολικών μονάδων της γεωγραφικής του επικράτειας.

Το ίδιο ισχύει και για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς  σταθμούς, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης. Θα επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Σε ότι αφορά  περιφερειακά σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης τα οποία  λειτουργούν σε περιοχές που σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα  ασφαλούς μετακίνησης των μελών της εκπαιδευτικής τους κοινότητας από το Διευθυντή του κάθε σχολείου και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δ/ντή Α’ θμιας και Β’ θμιας και τους γονείς, θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα μαθήματα.

________________

Κλειστά σχολεία Παρασκευή 28.01
Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κου Γ. Κελαϊδίτη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Εύβοιας και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες, ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Γ. Αναστασίου, αποφάσισε την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια  σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Α) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Β) Τους δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων(Θήβας και Βαγίων). Η απόφαση περιλαμβάνει και τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου και το Ειδικό Σχολείο Θήβας.

Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Με απόφαση του Δημάρχου κου  Ντασιώτη Γεωργίου και την Παρασκευή 28-01-2022, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων , καθώς και οι Δημοτικοί  παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Δήμος Καλαβρύτων

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων και για τις 28 Ιανουαρίου 2022, σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και την διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ολικός παγετός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας), που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου .

Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου κος Παντελής Βρουλής αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών οι σχολικές μονάδες και την Παρασκευή 28.01.2022.

Δήμος Φλώρινας και Δήμος Αμύνταιου

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κου Σωτήρη Βόσδου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Αμύνταιο και την Παρασκευή 28.01.2020 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δείτε σχετικά

Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση