Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία Πέμπτη 9.2.2023 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών | Ανανέωση λίστας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία Πέμπτη 9.2.2023 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποφάσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών – Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς.

Κλειστά σχολεία Πέμπτη 9.2.2023

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι κατά τόπους χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη 08-02-2023 και ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη 09-02-2023.

Πιο αναλυτικά:

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Κλειστά σχολεία

Σχετικά με το ποια σχολεία αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 λόγω δυσμενών συνθηκών που επιβάλλει η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”, δείτε την παρακάτω λίστα, η οποία ανανεώνεται με νέα στοιχεία. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει σταλεί και εφαρμόζεται.

Αναλυτικά με απόφαση Δημάρχων και Περιφερειαρχών, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία στα σχολεία των παρακάτω περιοχών:

 • Περιφέρεια Αττικής – Δείτε αναλυτικά εδώ
 • Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας
 • Θήβα και Δημοτική Ενότητα Βαγίων
 • Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας
 • Αγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας
 • Δήμος Λοκρών (και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές)
 • Στυλίδα Φθιώτιδας
 • Δήμος Αμφίκλειας (και Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας)
 • Αλμυρός Μαγνησίας
 • Ακράτα και Αιγείρα Αχαΐας
 • Δήμος Αμαρίου Κρήτης
 • Τήνος

Λαμία

Λόγω πρωϊνής χιονόπτωσης στην πόλη της Λαμίας, παρέμειναν κλειστά όλα τα σχολεία της πόλης.

Λειτουργία σχολείων αργότερα από την καθορισμένη ώρα

Πρέσπες

Με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Πασχαλίδη, την Πέμπτη 9/2/2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο ώρες αργότερα. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Κάτω Τιθορέα και Ελάτεια

Λειτουργία από τις 10:00 π.μ, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών των Κοινοτήτων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ από το Υπουργείο Παιδείας 

Εκδοση γνωματεύσεων από ΚΕΔΑΣΥ: Τι απάντησε το ΥΠΑΙΘ στη Βουλή σε Ερώτηση για καθυστερήσεις και στελέχωση 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση